404 Not Found


nginx
1.KONGRES CONTROLLERA 2013.

 

• 150 controllera na jednom mestu

• 10 govornika koji su isključivo iz prakse

• Centralni događaj za controlling u Srbiji

 

 

 

 

Na 1. ICV Kongresu controllera je prisustvovalo 150 controllera i finansijskih direktora. Kongres je održan u Beogradu, 17.5. 2013. u hotelu M. Na Kongresu smo imali 10 sjajnih govornika iz prakse, koji su podelili svoje znanje iz controllinga sa kolegama.

 

1. Danijela Medić, Šef finansijske analize, NEOPLANTA

Danijela je govorila na temu: “Kako uvesti controlling u kompaniji”. Uputila nas je u formulu uvođenja controllinga, navela šta se dobija od controllinga i koliko je controlling značajan. Danijelinu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

2. Slaviša Lečić, senior presales, SAP

Slaviša  je govorio o BI-Business Inteligence. Objasnio nam je šta je Business Intelligence (BI), zašto se uvodi i njegov značaj. Slavišinu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

3. Natalija Mihajlović, Head of controlling, SIEMENS

Natalija je govorila na temu:  “Controller kao biznis partner”. Natalija nam je otkrila koji su to preduslovi da controller postane efikasan biznis partner. Natalijinu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

4. Ljiljana Aksić, Head of controlling, MERCEDES

Ljiljana  je govorila kako sektor controllinga sarađuje sa drugim sektorima. Osnova dobre saradnje jeste kvalitetna komunikacija. Ljiljaninu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

5. Ivana Višnjić, direktor plana i analize, JAFFA

Ivana je govorila o svom iskustvu u radu sa različitim ERP-ovima. Ispratila je implementacije ERP-ova i zaključila je da je najvažnije da imate dobar tim pri samoj implementaciji. Ivaninu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

6. Ivana Milić, CFO, MICROSOFT

Ivana nam je ispričala MIcrosoft priču, tj. kako funkcioniše finansijski sektor u Microsoftu. Ivaninu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

7. Dr Vojislav Marjanović, profesor controllinga, UNIVERZITET SINGIDUNUM

Vojislav je govorio o ABC – Activity Based Costingu. Objasnio je razliku između američkog i nemačkog obračuna troškova. Pored toga, osvrnuo se na korišćenje SAP-a u obračunu troškova. Vojislavljevu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

8. Slavko Kastelić, senior sales manager, TAGETIK

Slavko je govorio kako BI alat može da pomogne finansijskim direktorima u njihovom radu. Predstavio je Tagetik i softver koji ta firma pravi. Slavkovu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

9. Olivera Semiz Čerge, CFO, TARKETT

Olivera je govorila kako izgleda controlling u kompaniji Tarkett. Pričala je o projektima za koje je zadužen sektor finansija i controllinga. Oliverinu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

10. Dragan Vještica, Head of controlling, METRO C&C

Dragan nam je govorio o KPI u retailingu. On je kroz primere objasnio koliko su značajni KPI-evi za kompaniju. Draganovu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

 

 

 

Prezentacije možete pogledati na šerovanom folderu ICV Srbija odnosno Slideshede MCB.

Fotografije možete pogledati na fejsbuk stranici ICV Srbija.