5. ICV KONGRES CONTROLLERA 2017.

 

• Najveći događaj u finansijama i controllingu u bivšoj Jugoslaviji

• 500 controllera i CFO na jednom mestu

• 22 sjajna govornika iz prakse

 

Na 5. ICV Kongresu controllera Srbije okupili smo 400 controllera i CFO na jednom mestu. Ovom broju doprineo je kvalitetan program i 22 sjajna govornika. Tema Kongresa bila je „Digitalizacija biznisa – Controller 4.0“. Kongres je održan u Beogradu, u hotelu Crowne Plaza, 26.05.2017.


Govornici 1 kolaž

Govornici 2 kolaž

 

HR kolaž

Marketing panel

Kongres je otvorio Bojan Šćepanović, predsednik ICV Srbija i direktor Menadžment Centra Beograd.

BRK_6579-683x1024

1.Alexander Picker, Predsednik Komercijalne banke

Alexander je započeo svoje izlaganje objašnjavanjem načina na koji digitalizacija potresa ceo svet od davnina.

BRK_6637

Ukazao je na to da je digitalizacija poboljšanje procesa, tj. način obavljanja poslova drugačije i efikasnije. Nastavio je svoje prezentovanje pričom o samoj digitalizaciji u bankama i osvrnuo se na izreku Bila Gejtsa: „Bankarstvo će biti potrebno u budućnosti, ali ne obavezno i banke“.

 

2.Milan Simić, Izvršni direktor za IT podršku i ICT servise u kompaniji Telekom Srbija.

Prva tačka Milanovog izlaganja jesu bile promene u celom svetu koje su nastale usled digitalizacije, a potom se osvrnuo na podelu industrije kada je u pitanju digitalizacija

BRK_6666

Takođe je napomenuo da pored prevelike konkurencije, oni moraju da prate promene pri digitalizaciji još brže i efikasnije.

3.Branislav Lončar, CFO, Publicis One

On je svoju prezentaciju započeo kratkim filmom o budućnosti poslova. Govorio je o promenama koje digitalizacija donosi ne samo kada je u pitanju tehnologija, već i međuljudski odnosi.

BRK_6707

 Da li nam budućnost donosi robote koji pokazuju emocije, 3D štampanje, automobile koji se sami parkiraju ili će to ostati mali segment kada je u pitanju digitalizacija?

4.Miomir Živadinović, BI and Strategic Insights Manager, Japan Tobacco International

BRK_6869

On je osim samih benefita koje donosi digitalizacija pričao o načinu na koji su oni prihvatili digitalizaciju u njihovoj kompaniji. Govorio je o Qlik-u, intuitivnom alatu koji poseduje neograničene mogućnosti za vizualizaciju podataka. Takođe je spomenuo i njihovo partnerstvo sa Adactom, kao i o rezultatima koje su ostvarili.

 

5. HR panel – Kako digitalizacija menja rad sa ljudima?

Učesnici panela bili su:

  1. Sanja Jevđenijević, VP of HR, Delhaize
  2. Nikola Stokić, HR direktor, NIS
  3. Desa Ćuk, Head of HR, Siemens
  4. Dragana Smolović, Head of HR and Organization Department, Banka Intesa
  5. Maja Mrkalj, HR direktor, DR. Oetker
  6. Dušan Krejaković, HR menadžer, Dexy Co

BRK_6927

Moderator panela bio je Bojan Šćepanović. Postavljana su pitanja vezana za promene u HR-u, pogotovo kada su u pitanju kompanije koje sada celo poslovanje obavaljaju putem interneta, pa je pitanje kakva je uloga HR-a u kompanijama čiji zaposleni rade od kuće. Takođe, publika je mogla da postavlja pitanja slanjem SMS-ova.

6.Ivana Milić, CFO, Microsoftu

Ivana Milić  je spomenula digitalizaciju biznisa kao četvrtu industrijsku revoluciju.Osvrnula se na način na koji je digitalizacija ubrzala promene u društvu.

BRK_6964

 Objašnjavala je šta je Internet of Things, i zašto je to bitno za poslovanje jedne kompanije kao i kakve promene donosi u svet finansija.

7. Branislav Zobenica, CEO, M&I Systems, Co. Group

Branislav Zobenica prikazao je digitalizaciju u 4 faze:

BRK_6990

Takođe je na praktičnim primerima objasnio koje su to informacije koje kompanije treba da koriste da bi unapredile svoje poslovanje.

8. Marketing panel – „Kako će izgledati (digitalni) marketing budućnosti?

Učesnici na ovom panelu su bili:

BRK_7081

Moderator je bio Bojan Šćepanović. Panelisti su odgovorili na pitanja vezana za društvene mreže, personalizovane usluge za klijente, kao i da li su za ili protiv self brendinga. I za ovaj panel je bilo omogućeno postavljanje pitanja putem SMS-a, što je učinilo diskusiju posebno zanimljivom.

 

9.Dragan Munjiza, CEO, Jakov Viktor

Dragan je objašnjavao odnos između kanala prodaje i segmentacije kupaca, kao i koji su to trendovi na tržištu koje treba ispratiti. Dao je primer jačanja Omichannel strategije i jačanje retailment koncepta.

BRK_7098

 

10.Radmila Miletić, Član IO i CFO, Wiener Re

Radmila Miletić nam je pričala o tri nove vrste rizika koje donosi razvoj tehnologije

BRK_7158

 

  1. Cyber rizici
  2. Mega rizici
  3. Rizici u upravljanju motornim vozilima

Završila je svoje prezentovanje objašnjenjem da se osiguranje iz finansijske usluge transformiše u uslugu upravljanja rizicima.

11. Jelena Vučković, Head of controlling, Grammer system

Pričala je o načinu na koji digitalizacija može da stvori haos u neorganizovanom sistemu zbog prevelikog broja informacija koje brzo stižu.

BRK_7225

S druge strane, donosi i dosta prednosti, kao što je mogućnost bržeg razvijanja kompanije. Završila je svoje izlaganje pitanjem „Da li će u budućnosti posao controllera preuzeti roboti?“

12. Branimir Spasić, Head of controlling, Societe Generale

Branimir nas je uveo u istoriju nastanka banke, kao i koliko su se banke razvile od nastanka prve u 12. veku.

BRK_7245

Sa dolaskom digitalizacije i promene dolaze brže, pa se tako brzo razvilo i internet bankarstvo. Neke od online usluga koje nude banke su:

Posebnu zahvalnost dugujemo sponzorima koji su podržali Kongres controllera, i to su:

Slide1-1024x576

 

Kompletne prezentacije možete pogledati na FREE zoni mcb.rs

Fotografije možete da pogledate na fejsbuk stranici ICV Srbija.