404 Not Found


nginx

CONTROLLER KAO COACH
60. sastanak Kluba CFO & Controlling

Menadžment Centar Beograd održao je 60. sastanak Kluba CFO & Controlling, 23.  aprila 2021. godine, on-line, preko ZOOM aplikacije na temu „CONTROLLER KAO COACH”. Sastanku je prisustvovalo više od 120 ljudi.

Panelisti:

Moderatori:
• Milica Šćepanović, Rukovodilac konsaltinga, MENADŽMENT CENTAR BEOGRAD
• Bojan Šćepanović, Direktor, MENADŽMENT CENTAR BEOGRAD

Jelica Čobanović dolazi iz Irske kompanije, APTIV, sa velikim brojem zaposlenih (FTE 6000) čiji je FC za 2021. godinu promet od 21 miliona, a takođe, kompanija planira širenje na druge teritorije u Srbiji.

Lana Vukotić dolazi iz kompanije DXC TECHNOLOGY koja posluje u čak 70 zemalja, a na teritoriji bivše Jugoslavije postoji samo u Srbiji i Hrvatskoj. Promet ove kompanije je 21 bilion dolara. Zanimljivo je da kompanije iz kojih naše panelistkinje dolaze, DXC TECHNOLOGY i APTIV, uspešno sarađuju već godinama

Jedno osveženje na našem sastanku je gospodin koji ne dolazi iz naše CFO & Controlling branše. Andrija Gerić je bivši reprezentativac, koji je branio boje svoje države punih 15 godina, odbojkaš, osvajač zlatne i bronzane olimpijske, kao i zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Andrija je psiholog, mentalni trener, osnivač SPORT MENTAL COACHING centra.

Kako smo povezali controlling i coaching, i zašto je važno biti coach svojim zaposlenima, objasnili su naši panelisti.

Panelisti sugerišu da ovaj pristup možemo da primenimo i u privatnom životu, na primer u vaspitavanju dece, koja brzo „upijaju“ smernice i treba im uvrstiti igre u nekoj veseloj atmosferi. Iako tema sastanka u fokus stavljala controllere, zaključak sastanka je široka primenljivost coaching pristupa, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.

 

Ceo snimak sastanka možete pogledati na našem You Tube kanalu: mcbbeograd.

Više o sastanku možete pročitati na našem blogu.