CONTROLLING SISTEM

 

• Knjiga koju je napisao otac controllinga Albrecht Deyhle

• Lagana i zabavna knjiga za čitanje sa 200 strana i 70 fotografija

• Svi glavni delovi controllinga ne jednom mestu

 

 

Knjiga koju je napisao “otac” controllinga Albrecht Deyhle

Albrecht Deyhle je u ovoj knjizi izneo suštinu controllinga. Ako želite da saznate šta je to Controlling i kako on izgleda u praksi, onda je ovo prva knjiga koju treba da pročitate. Koautori knjige su Alfred Blazek, jedan od doajena controllinga, kao i Dr Klaus Eiselmayer, direktor Controller Akademie Munich.

 

Knjiga je namenjena controllerima, ali i menadžerima. Menadžeri treba da znaju kakvu vrstu usluge mogu da očekuju od controllera. Menadžer treba da donese odluku i za njega se vezuje znak uzvika (!). Controller je ekonomska savest menadžera i njegov ključni simbol je znak pitanja (?). Njih dvojica rade zajedno, dele odgovornost i zato je ključna reč za controllera:

biznis partner

 

Lagana i zabavna knjiga sa 200 strana, 70 fotografija

Knjiga je kratka, sažeta, jezgrovita. Knjiga ima 200 strana i preko 70 fotografija, ilustracija i slika. Za razliku od klasičnih univerzitetskih udžbenika koji imaju po 600 strana komplikovane teorije, ova knjiga ima 200 strana jednostavne prakse. Knjigu možete pročitati za 3h dok čekate sledeći let na aerodromu ili dok putujete vozom od Beograda do Subotice.

 

Svi glavni delovi controllinga ne jednom mestu

Controller je opisan kao navigator u avionu. Njegov zadatak je da pilotu (menadžeru) pomogne da definiše odredište (cilj), kako da do tog cilja dođe (planovi) i kako da u toku leta prate da li su na pravom putu (kontrola). Oni će na tom putu imati odstupanja (varijanse) a controller o njima obaveštava menadžera i pomaže mu da donese korektivne akcije kako bi sa postojećim resursima uspeli da stignu do cilja.

U knjizi su opisani praktični alati koje koristi controller u svakodnevnom radu:

 

Ako želiš da pročitaš prvo poglavlje iz ove knjige, klikni na sledeći link.

Ako želiš da naručiš knjigu, klikni na sledeći link.

Buffer this pageShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page