Nivo 1 – Kreiranje izveštaja za menadžere

Katalog obuka (PDF)

• Izveštaj treba da prenese jasnu poruku kupcu (menadžeru)

• Istaknuta jasna pravila koja pokazuju kako izgleda dobar Izveštaj

• Primeri iz različitih vrsta biznisa u Srbiji i inostranstvu

O treningu

Kome je namenjen?

Sadržaj 

Trening se zasniva na IBCS® standardima kod kreiranja izveštaja za menadžere. Postoje tri osnovna seta pravila:

  1. Koncepcijska
  2. Percepcijska
  3. Semantička

1. Koncepcijska pravila

Koncepcijska pravila pomažu da se sadržaj jasno prenese pomoću odgovarajućeg storyline (“scenarija”). Ova pravila odgovaraju HICHERT®SUCCESS pravilima SAY i STRUCTURE. Ova pravila se baziraju na radu Barbare Minto kao i na internom znanju velikih konsultantskih kompanija kao što su McKinsey & Company i sl. 

2. Percepcijska pravila

Ova pravila pomažu da se sadržaj jasno prenese pomoću odgovarajućeg vizuelnog dizajna. Ova pravila odgovaraju HICHERT®SUCCESS pravilima EXPRESS, SIMPLIFY, CONDENSE i CHECK. Ova pravila se baziraju na radu autora kao što su William Playfair, Willard Cope Brinton, Gene Zelezny, Edward Tufte i Stephen Few.

3. Semantička pravila

Semantička pravila pomažu da se sadržaj jasno prenese pomoću jedinstvene notacije (IBCS notacija). Ova pravila odgovaraju HICHERT®SUCCESS pravilima UNIFY. Ova pravila se uglavnom baziraju na radu profesora Hicherta.

Praktičan rad na treningu

Na treningu ćemo ti pokazati preko 50 različitih primera dobrih i loših izveštaja. Na treningu ćemo jasno da ti objasnimo koju vrstu grafikona (charta) treba da koristiš, kada i zašto. Daćemo ti konkretna pravila za kreiranja tabela u Excelu. Objasnićemo ti zašto su neki grafikoni loši, i istovremeno daćemo ti predlog kako grafikon treba da bude bolji da bi jasno komunicirao. Primeri su isključivo iz prakse, iz veoma različitih delatnosti: banke, telekomunikacije, FMCG, građevinarstvo, IT.

 Datumi

Investicija

In-house trening

100% garancija povraćaja novca

Download (PDF)

Katalozi

Magazini

Softver za planiranje, forecasting i izveštavanje