404 Not Found


nginx


MODERN BUDGETING

• Budžet je alat za upravljanjem kompanijom

• Moderna vremena zahtevaju moderan budžet

• Efikasno planiranje nije moguće bez IT podrške

Budžet je alat za upravljanje kompanijom

Controlleri posvećuju puno vremena pravljenju budžeta i obično je potrebno 2 do 4 meseca za izradu budžeta.  Sa druge strane, budžet je alat kojim menadžer upravlja preduzećem. U budžetu se definišu ciljevi i raspoređuju ograničeni resursi. Controller je glavni vlasnik procesa budžetiranja i on pomaže menadžeru da se napravi efikasan budžet.

Moderna vremena zahtevaju moderan budžet

Čarli Čaplin je još 1936. snimio svoj čuveni film “Moderna vremena”. Ako pogledate film primetićete da su mnoge stvari ostale iste. Sa druge strane, reč “moderna” je zaista postala stvarnost. Koncept “Modernog budgeting” pokušava da odgovori na sve izazove i šokove koje kompanije imaju:

Cilj koncepta “Modern budgeting” je da se budžet svede na svoju osnovnu funkciju – a to je da bude alat kojim se uspešno i koordinisano upravlja celokupnim poslovanjem. Osnovni principi modernog budžetiranja su:

1. Jednostavnost
2. Fleksibilnost
3. Integracija
4. Mapiranje lanca vrednosti
5. Mapiranje organizacije
6. Komunikacija namere

Svi principi su slikovito i sa puno primera prikazani kako bi controlleri dobili smernice prilikom izrade svojih budžeta.

Efikasno planiranje nije moguće bez IT podrške

Budžetiranje nije moguće bez snažne IT podrške. Preduzeća nemaju samo jednu dimenziju (“proizvod”) već više desetina (kupac, region, rabat, tržište, aplikacija, tehnologija, kanal prodaje…). To ukazuje da idealno softversko rešenje ne postoji. U ovoj knjizi će biti opisani faktori kako izabrati pravi IT sistem koji se zasniva na specifičnim potrebama kompanije.

Ako želiš da pročitaš prvo poglavlje iz ove knjige, klikni na sledeći link.

Cena knjige je 891 RSD + poštarina.

Ako želiš da naručiš knjigu, pošalji email na office@mcb.rs ili pozovi 063 8500 991 (mobilni, Viber, WhatsApp).