404 Not Found


nginx1.HRM Kongres 2018.

 

• 1. HRM Kongres u organizaciji Menadžment Centra Beograd

• Preko 250 učesnika iz domaćih i svetskih kompanija

• 4 fantastična govornika iz prakse i 4 sjajna panela

 

Prvi HRM Kongres 2018. organizovan od strane Menadžment Centra Beograd, održan je 23.02.2018. godine, u hotelu Zira, u Beogradu. Kongres je okupio preko 250 učesnika iz oblasti ljudskih resursa iz različitih domaćih i svetskih kompanija.  Kongres je bio organizovan u četiri panela pod nazivima: Dualno obrazovanje, Employment Branding, Sindikati i Tržište radne snage. Pored panelista, sa publikom su svoja iskustva u radu podelila i 4 sjajna govornika.

 

Dualno obrazovanje

EP

Kongres je otvorio Bojan Šćepanović, direktor Menadžment Centra Beograd, koji je publici predstavio predstojeći program događaja.

1. Sara Kasapović, Nikola Stanojčić i Ana Tomić – Studenti Ekonomskog fakulteta

Prvu prezentaciju na kongresu, održali su Ana, Sara i Nikola, studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Njihova prezentacija nosila je naziv “Mladi i tržište rada”, gde su pokušali da približe prisutnim HR profesionalcima, šta je to što mladi danas očekuju u pogledu zaposlenja.

Ovo je bila odlična prilika da se zaposlenii u HR-u upoznaju sa novim, i nešto drugačijim potrebama i željama, mlađih generacija, koje polako ulaze u svet biznisa.

2. Panel 1 – Sindikati

Učesnici panela bili su:

Moderator panela bio je Bojan Šćepanović. Panelisti su diskutovali o tome koliko je i zašto značajna uloga sindikata, kako i kakvu saradnju kao HR direktori imaju sa istim. Glavni cilj panela, bio je odgovor na pitanje: “Da li su sindikati partneri za profit ili večiti neprijatelji poslodavca?”. Takođe, publika je imala prilika da postavlja pitanja panelistima putem SMS-a.

3. Jelena Lukić – HR Direktor u kompaniji Geodis

Jelena je svoju pažnju posvetila projektu “Investor in people” koji je nedavno pokrenut u kompaniji Geodis. Ovaj projekat ima za cilj podsticanje zaposlenih na više performanse, kako bi u krajnoj liniji i performanse kompanije bile veće.

Jelena se fokusirala na činjenicu da zadovoljan i uspešan radnik doprinosi i uspehu kompanije u celini. Zaključila je da se u kompaniji vodi računa i ulaže u zaposlene, jer se oni smatraju ključnim faktorima uspeha u poslovanju.

4. Panel 2 – Tržište radne snage

Učesni drugog panela bili su:

Moderator panela bio je Bojan Šćepanović, a glavna tema odnosila se na pitanje “Da li ćemo zaista uvoziti radnu snagu u 2019. godini?”. Panelisti su diskutovali o trenutnom stanju tržišta rada u Srbiji, izazovima i problemima sa kojima se susreće, a ujedno su i odgovarali na pitanja koju su putem SMS-a stizala iz publike.

5. Panel 3 – Employment Branding

Učesnici ovog panela bil su:

Natalija Pešić – HR Manager u kompaniji Vip Mobile

Aleksandra Dutina – HR Direktor u kompaniji Carlsberg Srbija

Ivana Jevtić – HR Manager u kompaniji Tehnomanija

Dragan Marčeta – Potpredsednik divizije za Istočnu Evropu za ljudkse resurse u kompaniji Tarkett

Marija Tatarević – HR Manager u kompaniji Victoria Group

Dušan Krejaković – HR Manager u kompaniji Dexy Co.

 

Moderator panela ovaj put bila je Natalija Pešić. Panelisti su iskazali svoje mišljenje na temu da li je Employment Branding neophodan za privlačenje talenata ili je reč samo o prolaznoj modi. Najpre su govorili o samom pojmu, njegovoj razvijenosti u srpskim kompanijama, zatim o alatima koji se koriste, kao i o ulozi HR-a u samom procesu izgradnje imidža. Kao i uvek, diskusuju su podsticala dodatna pitanja iz publike.

6. Dražen Maravić – Direktor Nacionalne akademije za javnu upravu

U okviru svoje teme “Reforma javne uprave i HRM”, Dražen je objasnio zašto smatra da je reforma sistema upravljanja ljudskim resursima ključni element reforme javne uprave.

 Na kraju, Dražen je zaključio da je kontinuirani proces razvoja javne uprave jednak kontinuiranom razvoju kompetencija zaposlenih u javnoj upravi, odnosno da bez razvoja kompetencija zaposlenih, razvoj javne uprave nije moguć.

7. Žaklina Teofilović – Head of HR u kompaniji SR Technics

Žaklinina prezentacija pod nazivom “Visoko-efikasni timovi”, dala je odgovor na pitanje “Kako zaposlene u kompaniji učiniti produktivnijim, uspešnijim i efikasnijim?”.

Tokom svog izlaganja, Žaklina je istakla da su timovi srž savremene organizacije, tj. da uspešni timovi dovode do uspešnih kompanija.

8. Panel 4 – Dualno obrazovanje

Učesnici poslednjeg panela bili su:

Moderator panela bio je Bojan Šćepanović.  Tema panela bila je “Da li se treba ugledati na Nemačku praksu kada je reč o dualnom obrazovanju ili  ono predstavlja način stvaranja novih radničkih robova?”. Koje su prednosti, a koji problemi jednog ovakvog sistema, kao i kolika je mogućnost njegove realizacije u našoj zemlji, samo su neka od pitanja, kojima su se panelisti ovom prilikom bavili. Kao i obično, publika je mogla svoja pitanja da postavlja putem SMS-a.

 

 

Posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima, koji su podržali 1. HRM Kongres 2018:

 

Kompletne prezentacije možete pogledati na FREE zoni na našem sajtu.

Fotografije možete da pogledate na fejsbuk stranici Menadžment Centar Beograd, kao i na FREE zoni na našem sajtu.