Autentično i posvećeno - restoran Cuoco

a

Kada neko sa toliko ljubavi, posvećenosti i strasti vodi i predstavlja jedan restoran, kao što to radi Dejan menadžer/domaćin restorana Cuoco, gastro doživaljaj koji (u)sledi ne može biti ništa manje nego izuzetan.

852-beograd-picerija-cuoco-1000x750_c

Pozicioniran na Bulevaru kod Liona, ovaj restoran postoji već nekoliko godina, a upravo je dobio novu, prostraniju letnju baštu i osvežen meni. Ovdašnja kuhinja oslanja se na italijansku, smelo krstareći ovom kulinarski inspirativnom zemljom od juga do severa i nazad, koristeći autentične sastojke i recepture.

153c3d63-05bd-448c-a744-443aadfc4b05

Idealno osveženje za leto je „Cuoco-spritz“ koji prave na bazi sirupa od ružinih latica, aronije, ljubičice i brusnice uz proseko, dok je mladi kozji sir sa smokvama kuvanim u belom vinu, kao i urolan u slaninu sa sušenim paradajzom i svežim bosiljkom, serviran uz aromatičnu fokaću, idealan uvod u otkrivanje širine i dometa novog menija. Zatim, odlični krostini sa vrganjima, pa efektno osvežavajuća Caprese sa bufalo mocarelom i odlična Italian salata sa pinjolama, a potom novo fino ukrštanje ukusa kroz „duet kozjeg sira“ rolovanog sa pečenom paprikom, pršutom i pesto tikvicama.

t

Kardinal gambori donose ukuse mora vešto kombinovane sa topljenim pekorinom i pršutom, lagana teletina u parmezanu na aromatičnom pire krompiru sa sosom od spanaća kao i istarske ćureće rolnice punjene gamborima sa sosom od tartufa uz fritirane njoke novi su, letnji favoriti kao dokaz maštovitog poigravanja i formama i ukusima.

cuoco-restoran-3-823x420

Na meniju ostaje još puno toga kao inspiracija, pice iz peći na bukova drva i čuvenu „metar picu“ i dalje toplo preporučujemo, a triling poslastica koje smo probali zaokružuje sjajne utiske: originalan kolač od jabuka iz Pulje, ukusan limun tart i letnja vulcano puslica sa breskvama i dve vrste krema.

Iskrena preporuka za više nego interesantno gastro otkriće...

Bulevar Kralja Aleksandra 250

011 2444 440

a

a

Izvor: Vino i fino