Najbolji restorani u Beogradu - Fini dodir građanske tradicije, restoran "Kuća velikana"

LogoMina3-1-1

Novo ime u ponudi najstarije ugostiteljske ulice u prestonici, Skadarliji (do)daje svoj poseban šarm i jednu sasvim finu, novu notu. Smešten u kući koja ima dugu i znamenitu tradiciju, restoran se nalazi na prvom spratu, u donjem nivou je kafe, u restauriranom salonskom stanu što celokupnom doživljaju daje posebno intiman i ličan ton/ugođaj.

restoranphoto

Dokaz da je ovakav koncept naišao na više nego pozitivnu reakciju gostiju, svakako je i visoka pozicija na Trip advisoru, stečena za veoma kratko vreme od otvaranja. Sasvim u skladu sa ponudom iz neposrednog okruženja, jelvonik se oslanja na nacionalnu kuhinju, ali uz nekoliko iskoraka koji daju ličan pečat. Uvod u vidu homemade namaza od džigerice, odnosno od sira i čvaraka upravo najavljuje takvu gastro orijentaciju, a potvrđuje je interesantna verzija zapečenih ćevapčića sa lukom i ljutom tucanom paprikom, te vrlo dobre domaće kobasice sa mladim krompirićima.

definetely-the-best-food

Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka sa grilovanim povrćem naša su preporuka ukoliko niste za grill, a tu je i nekoliko verzija jela od piletina i bifteka. Domaća pita sa jabukama i sladoledom, te neobična baklava sa višnjama dobile su prednost pred tiramisuom i čokoladnim musom, dok solidna selekcija rakija i srpskih vina zaokružuje ponudu na pravi način. „Kuća velikana“ svakako je zanimljiva opcija ukoliko ste u potrazi za nečim tradicionalnim a na jedan nov, istovremeno moderan i ušuškan način.

Gospodar Jevremova 56, Skadarlija

063 728 44 51

a

a

Izvor: Vino i fino