Maštovit gastro iskorak - gastro bar Kaldi

002

Mesto koje je godinama bilo prepoznatljivo kao odličan izbor za odlične kafe, sveže sokove, koktele, ispunjeno u svako doba dana i večeri, uz ljubazno osoblje i prijatan ambijent i zelenu letnju baštu, od ove zime dobilo je i svoj gastro deo. Zahvaljujući vlasnicima koji su sa toliko pažnje i ljubavi napravili Kaldi kakav poznajete, novi Gastro bar osmišljen je sa jednakom količinom mašte i strasti tako da pleni i privlači u svakom delu menija i u svakoj kreaciji na tanjiru.

001

Deo sa opcijama za doručak i sendvičima nudi zaista veliki izbor bogatih kombinacija, dok odličan potaž sa celerom i jabukom nagoveštava fino i smelo poigravanje ukusima.

nas5-640x329

Dalje razigravanje itekako sledi u Starter odeljku kome je posvećena posebna pažnja, a koji mogu biti i fino zagrevanje, efektna pratnja uz čašu vina ili piva ili čak samostalan obrok. Intenzivni brusketi sa vrganjima, savršeno mekani ražnjići od bitkeka na pireu sa slaninicom u pratnji osvežavajućeg sosa na tragu taratora ili pak zanimljive rolnice od patlidžana i pršute, samo su deo ponude koju smo probali, a tu su i takosi, hrskavi trouglići...

12321399_1718672155014701_7115317443363671884_n

U glavnom delu, fina šetnja kroz modernu kuhinju sa efektnim varijacijama i ličnim potpisom kuvara Vlade Gogića, u rasponu od atraktivne orade sa sosom od vanile, ubedljivog bifteka u sosu od borovnica i vrganja serviranog uz krompir u pavlaci, preko jednostavnog a vrlo kvalitetnog burgera serviranog na dasci uz začinjen krompir i onion rings do najave novih jela kroz skladnu mediteransku piletinu sa kaparima.

12189635_2y-xN3lmvON4o5RABaqA6PCN99ZxTiTcLaV3nhkppHU

I još...deo sa picama, pastama i obrok salatama ostavljen za istraživanje u narednim dolascima, a za kraj čokoladni sufle u dve verzije: klasična crna sa finim dodatkom nane i neobična sa belom čokoladom i lešnicima. Sve u svemu, Kaldi je dobio jednu sasvim novu dimenziju, a zadržao sve ono zbog čega ste voleli ovo mesto, te je sada pregršt povoda da ga posetite...

Bul. Zorana Đinđića 64

011 260 55 59

a

a

Izvor: Vino i fino