I steak i pizza - restoran Dimitrije

a

Možda naizgleda nespojiva kombinacija, steak & pizza, zapravo više nego uspešno i sasvim skladno funkcioniše u ovom vračarskom restoranu. Smešten između veterana beogradske ugostiteljske scene, La Piazza i Trač, restoran Dimitrije se svojim naizgled jednostavnim a istrajnim konceptom, bazirajući se na prvoklasnim namirnicama i autentičnim ukusima itekako izborio za svoju poziciju i lični pečat.

12004789_963425540384610_3973055592410584485_n

Prostor je uz nekoliko naizgled neočekivanih ali efektnih iskoraka umešno i uspešno transformisan tako da uz funkcionalnost ima i toplinu i šmek, što uz nenametljivu uslugu i prisustvo i posvećenost vlansika čini da se osećate vrlo prijatno i da ste pozvani na ponovni dolazak.

restoran_dimitrije_3

Bez obzira na koju će stranu pretegnuti vaš izbor glavnih jela, ne propustite uvodni deo u kome smo probali fokaću Bianca uz vrlo izdašne punjene pečurke sa gorgonzolom, crvenim lukom i ementalerom, a kibicovali toplu salatu od tune i Parma tikvice. Inače, u ponudi je svakog dana neki od sezonskih potaža, doručak donosi nekoliko ubedljivih favorita među kojima su i čuveni sendviči o kojima se priča. Ukoliko se odlučite za pizza odeljak, tu su nezaobilazni klasici, dok pažnju svakako privlače kombinacije poput one koju smo probali: Soprano (pelat, mocarela, rukola, gorgonzola, milaneze salama) . Hrskavo testo, maštovita kombinacija sastojaka u kojima se ne preteruje u konačnom zbiru daje odličan ukus.

12

U mesnom delu, za čiju je termičku obradu zadužena Mibrasa pećnica, taljata je bila savršeno mekana, a jagnjeći kotleti i sočni i vrlo ukusni. Selekciju upotpunjuju T-bone & Rib eye, biftek i domaće kobasice, prilog birate po želji, a tu je i nekoliko sosova za one koje bi da dopune zaista impresivan mesni doživljaj.

steak-t-bon-restoran-dimitrije-1024x528

Na tabli su ispisana neka od iznenađenja koja nisu na meniju, od burata sira do sveže tune ili fileta grgeča, dok je slatki deo takođe plod dnevne inspiracije koja nam je ovog puta donela vrlo zanimljivu pitu od jabuka u formi american pie, kao i tiramisu, dok je čokoladni sufle jedini stalni član slatkog tima. Mesto na kome izbor „između dve vatre“ nije lak, a opet koju god stranu da izaberete – ostaje vam samo da se prepustite, opustite i uživate...

Mileševska 45

011 3830 163

a

a

Izvor: Vino i fino