Ako želiš da gradiš biznis, igraj po pravilima ili napusti igru!

a

Moj bivši muž ima zgodan moto u poslu – ako ne želiš igrati po pravilima, onda nemoj igrati. Sviđa mi se to. Znate ono caru carevo, Bogu Božje…ili kako već.

rules-e1282079391143

Ako sami sebi priznamo, ne možemo graditi velik/ozbiljan/ugledan biznis na crno – kuća se gradi na zdravim i čvrstim temeljima.

Danas su mojoj dragoj prijateljici opet poslali radnu inspekciju misleći da je kao i svi ostali - da isplaćuje male iznose na ugovore o djelu izbjegavajući 104% davanja na iste, no ona sve plaća. I opet je inspekcija otišla kući s urednim zapisnikom.

Danas sam i sjedila na kavi s klijenticom i pričale smo o pojedinim učiteljima Zakona privlačnosti koji rade na crno. Možda sam luda ali ja se pitam gdje je tu autentičnost - ako vjeruješ u to što pričaš, ako je novac energija i ima ga dovoljno odnosno u neograničenim količinama, pa privuci novac i za porez, zar ne?

kontrola-poreske-inspekcije_resize

Danas sam se prisjetila i hrpe alternativaca koje sam unazad nekoliko godina “rada na sebi” upoznala, naravno većina vjeruje u Boga, načela pravednosti i sl. i uredno radi na crno. Znam to jer sam koristila te usluge i to je bio jedini ponuđeni način njihova plaćanja.

Sjetila sam se i kako sam prije x godina išla na tečajeve o novcu, duhovnoj ekonomiji – isto rad na crno. To me posebno iživciralo i tada.

Ekipa, znam da imamo velike poreze, neki su zaista najveći u svijetu kao ovaj na ugovor o djelu, ali univerzalni zakoni uvijek vrijede.

Ako želite graditi biznis igrajte po pravilima, ili nemojte igrati!

a

a

Izvor: Kristina Ercegović