Kompanije koje su uzele najviše kredita u 2012.godini u Srbiji

  Ovo je pregled kompanija koje su uzele najviše novih kredita u 2012.godini u Srbiji.

Ukupan iznos novih kredita je 2,2 mld EUR a samo prvih 5 kompanija (Fiat, Telekom Srbija, EPS, NIS, RTB Bor) su se zadužile  za 1,1 mld EUR odnosno 50% ukupnog iznosa. Dve kompanije su privatne (Fiat, NIS) dok su tri kompanije državne (Telekom, EPS, RTB Bor).

 

Zemanta Related Posts Thumbnail

 

Svi podaci su dobijeni iz publikacije TOP 500 za 2012.godinu koju je objavio NIN (www.nin.co.rs). NIN je dobio podatke od Agencije za Privredne registre (www.apr.gov.rs), odnosno Završnih računa kompanija. Podaci se odnose na 2012.godinu.

  MCB je nezavisno obradio izveštaje i napravio nekoliko izveštaja za 2012.godinu za Srbiju: 1. Kompanije koje imaju najveći broj zaposlenih 2. Kompanije koje su zaposlile najviše radnika 3. Kompanije koje su otpustile najviše radnika i 4. Najbolje kompanije u Srbiji 5. Najlošije kompanije u Srbiji 6. Kompanije koje su uzele najviše kredita u 2012 7. Kompanije sa najvećim kreditima 8. Najzaduženije kompanije 9. Kompanije koje imaju najveći profit 10. Kompanije koje imaju najveži gubitak 11. Najveće kompanije po prometu 12. Najveće kompanije po kapitalu 13. Kompanije sa najvećom EBITDA maržom Da bi pogledao ostale izveštaje klikni na ovaj link.