Slast francuskog peciva - La Petite Cantine

La-Petite-Cantine_001-1000x500

Kako i koliko god mislili i pričali da smo svet i da je Beograd Njujorku nalik, još uvek nam itekako nedostaje mnoštvo originalnih ukusa, malih restorana i prodavnica koje donose gastro magiju nekih drugih svetskih meridijana i neke sasvim nove, izvorne ukuse. Upravo su na tom i takvom tragu nežne arome i dobre vibracije koje se šire iz jednog sasvim novog i sasvim šarmantnog mesta u Dobračinoj ulici.

Francuskinje-u-Beogradu-006_1024x768-730x548

Baš tu, u „maloj kantini“, tri simpatične dame u još simpatičnijoj mešavini francuskog i srpskog jezika spremaju niz autentičnih francuskih specijaliteta. Magični pravi kroasani, hlebovi bez kvasca u nekoliko verzija,  kiševi i tartovi, zanimljive kombinacije sendviča poput: bri-orah-med, nezaobilazna supa od luka... Sve to „za poneti“ ili za probati za dva stola u malom, ali vrlo ljupkom prostoru, sasvim i potpuno vodi do gastro šarma Pariza.

La-Petite-Cantine_002-660x438

A ono što dodatno zavodi je sasvim fina i primerena doza neformalnosti, nenametljivosti i neposrednosti, ljubazno i simpatično i sasvim daleko od ovdašnje uobičajene produkcije, konfekcije i komunikaicje. Bon apetit...& enjoy France!

Dobračina 19

063 190 27 61

a

a

Izvor: Vino i fino