Magično gastro putovanje kroz Italiju - restoran Mozzarella Osteria

a

Nov stambeni kompleks na Novom Beogradu lokacija je novog restorana koji osvaja i zanimljivim konceptom i ličnim potpisom koje ovdašnjim jelima daje poznato ime naše gastro scene, šef kuhinje Dejan Stanković. Smešten u A bloku, restoran Mozzarella definiše se kao „fine italian food“ i on to upravo i jeste: restoran koji vas suvereno vodi kroz italijanske regije predstavljajući svu raskoš i raznolikost uzbudljive kuhinje Italije.

a

Enterijer-1000x500

a

Jelovnik je neobično koncipiran, svaka stranica predstavlja jednu oblast u Italiji, a prijatan enterijer i lepa letnja bašta, otvorena kuhinja i diskretna usluga...tu su da inspirišu i omoguće kreativno putovanje popularnom „čizmom“.

a

vino_restoran_nedelje_mozzarella_osteria_vinski_magazin_vino_i_fino_image_70_3

a

U našem slučaju, gastro šetnja počela je sjajnom krostinom sa tikvicama, pekorinom i sušenim paradajzom, usledila je lazanja, ali na ovdašnji način, efektno poslužena, za nas spravljena i nikako podgrejana, kao osveženje Cezar salata sa finim varijacijama (fokaća umesto krutona i  poširano jaje), a potom nežan a istovremeno ubedljiv Pijemont rižoto sa teletinom i vrganjima.

a

vino_restoran_nedelje_mozzarella_osteria_vinski_magazin_vino_i_fino_image_70_2

a

Iz Toscane stiže svinjski file na lucidnoj podlozi od pasulja i fritiranih njoka, a iz ribljeg odeljka pastrmka ukrašena tartufima na jednako zanimljivoj podlozi od heljde i grilovanog anisa. Skladno prožimanje ukusa, idealna mera sastojaka i zaokružei ukusi, uz fini iskorak i potpis šefa kuhinje, krase svako od probanih jela, a odličan cheese cake sa fenomenalnom podlogom serviran u teglici i originali sicilijanski canolli koje se tope na nepcima savršena su završnica. U tri reči: nova, uzbudljiva i drugačija Italija koju će (za)voleti...

Uroša Martinovića 31 (A blok)

011 420 30 77

a

a

Izvor: Vino i fino