Mexico authentico - novi Burrito Madre

getlstd-property-photo

Originalan i razigran, autentičan i dosledan, koncept Burrito Madre može da da se pohvali sasvim novim lokalom na sasvim novoj lokaciji. Na obodu Savamale, u prometnoj Karađorđevoj ulici, nadomak relikta prošlosti (autobuska i železnička stanica) i tik do budućih uzdanica na vodi, otvoren je objekat koji se nadovezuje na prvi na Terazijama, a opet ima svoju priču i svoj šarm.

MG1228_960x639

Zapravo, ovaj lokal deluje nekako više namenjen sedenju i laganom užitku u svakom zalogaju, a utisku autenetičnosti doprinosi otvorena kuhinja iza već poznate trake na kojoj se “pakuje“ vaš burrito. Na njenom početku je poseban uređaj gde se tortilje peku, a zatim kreće magičan niz, od dve vrste pasulja i pirinča, preko svežih salata i halapenjo papričica, do nekoliko zanimljivih sosova. Negde između se odlučujete za jedan od ključnih sastojaka: achiote grilovana piletina, dugo kuvana junetina, marinirana svinjska plećka ili pikantne meksičke ćuftice, a kao osveženje tu su interesantne limunade u rasponu ukusa od maline do famozne kombinacije krastavac & bosiljak.

Burrito-madre-about-story-small-2

Prostor na spratu namenjen je dužem ostanku, a sam dizajn lokala osim prepoznatljivih motiva „Burrito porodice“ osvežava i nekoliko novih, „tematskih“ detalja poput bicikla sa neonskim točkovima, stabla limuna... Ćurosi sa čokoladom su slatka završnica, a radno vreme vikendom do duboko u noć. U svakom zalogaju i detalju, ubedljiv mexico/latino užitak u/za svako doba dana i noći...

Karađorđeva 65

011 303 74 50

a

a

Izvor: Vino i fino