Kreativno, inspirativno i drugačije - restoran Miamiam

0403160729_mia1

Posle obilaska toliko restorana i (pre)često sretanih copy/paste menija, ovo je mesto koje iznova i istinski budi radost u otkrivanju novih kreacija i novih ukusa. Iako neveliki restoran, smešten na Vračaru, na početku Kursuline uilice, Miamiam na jednako nevelikom meniju donosi zaista niz sjajnih kreacija od kojih je svaka priča za sebe i baš zato zaslužuje posebnu pažnju i opis.

1

Kao uvod, sa jedne strane je vrlo poseban lisnati sir koji stiže zaista i baš iz pravog crnogorskog katuna, osobene forme i prefinjenog ukusa, dok je sa druge pohovani kozji sir uz maštovitu pratnju donosi sasvim drugu dimenziju ukusa. Apsolutni must za degustaciju su čorbe, probali smo dve od kojih je nemoguće odlučiti koja je neobičnija, famoznijih i zaokruženijih aroma, da li savršena od avokada ili pak jednako savršena od crvenog sočiva, a unapred se radujemo degustaciji one sa celerom i bademima.

0403160758_Miamiam2

Glavnim delom suvereno vladaju autentični francuski intenzivni beuf bourginon, lucidno prezentovan i volšebno uobličen burger od lososa, kao i piletina sa šljivama i šafranom, zavodljivog istočnjačkog šmeka. Jedinstvena završnica sledi u vidu karamelizovanih smokava u sosu od vanile, dezert kakav svakako dugo ostaje u sećanju i svojom savršenom teksturom i temperaturom (služi se topao) zaslužuje najviše ocene, a u ponudi je odnedavno i novi desert kao sasvim nova slatka priča.

miamiam-restoran94663

Indijski čajevi servirani na autentičan način, šarm i toplina prostora i ljudi koji su otvorili ovaj restoran, kao i jela koja imaju zaista autentiačn potpis i viziju, kao i svoj stil i stav – čine da ovo mesto označimo kao jedno od retkih koje donosi onaj zaista poseban i tako važan lični pečat.

Miamiam-1000x500

Obavezno otkriće svakog pravog gastronauta u ovom delu svemira!

Kursulina 6

065 2806565

a

a

Izvor: Vino i fino