Microsoft Sinergija 14 - Jedna od najuticajnijih regionalnih IT konferencija

U organizaciji kompanije Microsoft krajem oktobra u beogradskom hotelu Crowne Plaza organizovana je četrnaesta po redu Sinergija, jedna od najuticajnijih regionalnih IT konferencija.

  [caption id="attachment_10719" align="alignnone" width="550"]Microsoft Sinergija 14 Microsoft Sinergija 14[/caption]  

U fokusu Sinergije 14, čiji je slogan bio Full Value, bio je novi imidž kompanije Microsoft sa akcentom na tablet računare, Windows Phone uređaje, Office 365, Cloud i Azure tehnologije. Oko 1.500 stručnjaka, studenata, predstavnika javnih institucija, menadžera kompanija i predstavnika medija imalo je priliku da odsluša predavanja 70 predavača iz 13 zemalja, od kojih je 40 bilo iz Srbije. U toku trajanja konferencije organizovano je 90 sesija na razne teme iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

  Microsoft Sinergija 14  

Osim tehničkog dela, koji se odvijao prva dva dana, trećeg dana bio je organizovan susret sa predstavnicima javnog sektora. Poslednji, četvrti dan konferencije bio je posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji, sa ciljem unapređenja konkurentne pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi i kreiranja dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

  Microsoft Sinergija 14   U okviru konferencije bila su organizovana dva panela – “Budućnost e-poslovanja i e-usluga” i “Produktivnost i mobilnost u savremenom poslovanju”, na osnovu kojih su menadžeri vodećih kompanija u Srbiji mogli da se informišu o budućnosti elektronskog poslovanja i servisima, kao i o trendovima mobilnosti.   Microsoft Sinergija 14  

Jedan od predavača na Sinergiji 14 bila je i Ivana Višnjić, direktor controllinga kompanije Jaffa i jedan od osnivača ICV Srbije, koja je imala vrlo zapaženo izlaganje na temu “Windows 8.1 mobilni uređaji u poslovnoj primeni”.

  [caption id="attachment_10722" align="alignnone" width="550"]Ivana Višnjić, direktor controllinga kompanije Jaffa Ivana Višnjić, direktor controllinga, Jaffa[/caption]   Autor teksta je Aleksandar Duković, urednik Controlling magazina. Tekst je preuzet iz Controlling magazina 02.