Najbolje teorije zavere

a

Šta je svet bez teorije zavere? Još od davnina postoje teorije o vladarima koji su radili nešto mračno iza kulisa, o vojnim pohodima koji za cilj imaju nešto drugo od onog što je rečeno, o vanzemaljcima koji su među nama ili će doći svakog časa.

Naravno, nisu teorije zavere ostale u istoriji ljudskog roda, one se i danas slobodno izgovaraju. I verovatno će uvek biti potrebne ljudima. Da šuškaju o nečemu, nagađaju, traže razloge, objašnjavaju stvari. Mi ćemo vas prosvesti kroz najzanimljivije i najpoznatije terorije zavere.

a

1. Dečak iz Bizlija, odnosno, kraljica Elizabeta I je bila muško.

e-660x371

Elizabeta je, kada je imala 10 godina poslata u selo Bizli da bi se sačuvala od epidemije kuge. Legenda kaže da je ubrzo princezu zahvatila nepoznata bolest i ona je umrla. A kada je njen otac, kralj Henri VIII doći u posetu, lokalna medicinska sestra se dosetila da sahrani Elizabetu i da potraži devojčicu koja liči na nju. Međutim, pronašla je ženstvenog dečaka koji je ličio na Elizabetu. I stvar je prošla, kralj nije primetio da devojčica pred njim nije njegova ćerka, a i kasnije, kada je Elizabeta vladala Engleskom kolale su mnoge priče o njoj. Između ostalog, ovo se navodi kao razlog zašto se nikad nije udavala.

a

2. Viljem Šekspir nije sam pisao svoja dela.

viljem-sekspir-jpg_660x330

Ovim pitanjem su ljudi počeli da se bave već u 19. veku. Ko je bio Šekspir i da li je on pisao svoja dela. Smatra se da je Šekspir izmišljen da čuva pravi identitet autora (jednog ili više) i da mnogo rupa i nelogičnosti u biografiji ukazuju na to da nikada Viljem Šekspir nije postojao. Šekspir je bio izuzetno obrazovan, te mnogi smatraju da nije moguće da je on sam pisao dela, u njegovim delima se javlja 21000 reči dok i oni najrečitiji koriste oko 5, 6 hiljada. Bajron i Dikens su otvoreno sumnjali da Šekspir postoji. Jedan od kandidata za Šekspira je Frenis Bejkon, ali nikada ništa nije dokazano i povezano. Šekspir ili Ne-Šekspir, pitanje je sad.

a

3. Papa je ubio Linkolna.

Beato_Pio_IX-Giovanni_Maria_Mastai_Ferretti-N

U to vreme, papa je bio Pio IX i smatrao je da je Linkoln pretnja za katoličanstvo. Ovo je zaista zanimljivo stanovište, i prava poslastica za teoretičare zavere.

a

4. Barak Obama nije rođen u  Americi.

Tan2012-9-22_21340_0-620x350-660x372

Bela kuća je tokom kampanje 2008. godine morala da dokazuje da je Obama rođen u SAD. Republikanci su tvrdili da je rođen u Keniji ili Indoneziji i da zbog toga nema pravo da bude predsednik Amerike. I dalje se vode priče o tome da je Obamina biografija puna čudnih praznina.

a

5. Dejvid Ajk tvrdi da zemljom vladaju reptili vanzemaljci još od starog Valilona

dejvid-ajk-dnevne

Samo odabrani mogu da vide pravo lice ovih reptila. Okej, ovo je baš znimljiva teorija zavere. Naravno, uključuje Novi svetski poredak i vanzemaljce, mora biti zanimljivo.

Svakog dana se rodi nova teorija zavere. Prisutna je i sad oko referenduma u Velikoj Britaniji, za koji dan će biti nešto novo. Realno, teorije zavere postoje od nastanka sveta.

a

a

Izvor: City magazin