Napravite CV pomoću svog LinkedIn profila

Linkedin predstavlja najveću profesionalnu društvenu mrežu na Internetu. Najviše se koristi za traženje posla, ali, pored toga, je i mesto za održavanje i sticanje novih poslovnih kontakata, kao i usvajanja novih znanja ili razmenu mišljenja sa ekspertima iz bilo koje oblasti.

Za uspeh na Linkedinu je neophodno da imate detaljno popunjen profil koji će naglasiti najznačajnije aspekte vaše karijere.

Osobama koje traže posao nije neophodan samo Linkedin, već im se, prilikom konkurisanja za posao, traži da pošalju i CV. Ako imate Linkedin profil, možete ga veoma jednostavno pretvoriti u CV u PDF formatu.

Na Linkedinu postoji alat Resume Builder, koji, koristeći već unete podatke, omogućava da napravite CV. Pokazaćemo vam kako da to uradite.

1. Ulogujte se u svoj Linkedin nalog.

2. Potom kliknite na Resume Builder alat.

   

   

3. Kliknite na Sign in with LinkedIn kako bi započeli proces.

4. Dozvolite aplikaciji da pristupi vašim podacima klikom na OK, I`ll allow dugme. Alternativno, možete da odaberete dužinu trajanja pristupa podacima (dan, mesec, godina) odabirom odgovarajuće opcije u padajućem meniju. Podrazumevana vrednost je da će aplikacija imati pristup vašim podacima sve dok je ne obrišete.

5. U meniju sa desne strane izaberite jedan od ponuđenih CV šablona.

 

6. Prebacite se u Outline mode kako bi preuredili sadržaj i odabrali delove profila za koje želite da budu vidljivi.

   

 

7. Kliknite na Visibility Options kako bi kontrolisali ko može da vidi vaš CV– bilo ko na Internetu, osobe koja imaju link ili samo vi.

   

 

8. Pregledajte svoj CV.

9. Onog trenutka kada budete zadovoljni izgledom svog CV-ja, kliknite na PDF/Print dugme  kako bi ga izvezli u PDF format.

 

Kao što vidite Resume Builder vam pruža mogućnost da delite svoj profil putem mejla ili na društvenim mrežama, kao što su sam LinkedIn, Tviter ili Fejsbuk.

Još jedna korisna stvar je da možete praviti nekoliko različitih verzija CV-ja iz svog profila. To je veoma korisno, jer je, kao što smo i ranije pisali, neophodno  da na svaki konkurs na posao pošaljemo jedinstveni  CV prilagođen konkretnoj radnoj poziciji.

 Druga mogućnost izvoženja svog LinkedIn profila u PDF format je da se ulogujete u svoj nalog, kliknete Profile – Edit Profile – View Button i odaberete Export as PDF:

   

f

Izvor: www.radniodnos.com

Pročitajte još:

 Kako da se istaknete na LinkedIN-u?

Zapošljavanje preko LinkedIN-a u Srbiji