Noviteti u bašti i na meniju - restoran Baštino

a

Svaki put još zelenija, sada uz stabla masline i palme, i svaki put još prijatnija, opremljena za sve vremenske uslove, temperature i sva godišnja doba, ovdašnja bašta lako i lepo Baštino pozicionira kao neobično prijatnu oazu dobrog raspoloženja i dobrih ukusa.

10592735_1470269586562838_1753001590792577630_n

To potvrđuje i popunjenost u svako doba dana, ali i večeri kada su vikendom žive svirke, kao i ovdašnji jelovnik koji se sezonski menja zadržavajući ključne momente u ponudi, ali i vešto i kreativno predstavljajući neka sasvim nova jela. Doručak ima posebno mesto na meniju, te su dosadašnje obilne verzije dobile i opciju „vi birate – mi pravimo“, prženice sa kajmakom, fetom i ajvarom, te moćan Šef sendvič.

2399

Uvodni deo menija, „krc-krc“, dobio je pojačanje u vidu interesantne selekcije kozjih sireva za koje su zaduženi „Kozari“, od mekih sireva u hrastovom pepelu i kestenovom listu, do starijeg belog i polutvrdog u maslinovom ulju sa začinima. U nekom novom pravcu odlaze ubedljivi Philadelphia zalogaji, tortilje sa junetinom i čedar sirom, te Zucchini Vesuvio, prava letnja „gondola“ od tikvica punjena dimljenim vratom sa crvenim pestom.

pasta-sa-dimljenim-lososom

Pasta deo osvežen je njokama u sosu četiri sira i autentičnom Bolognese, a kompletno nov odeljak je „Nacionalna klasa“ i kao omaž nacionalnoj kulinarskoj tradiciji, a i kao specifična veza sa Roda bioskopskim kompleksom na koji se Baštino skladno nadovezuje. U ovom delu suvereno dominiraju Flojd dimljeni vrat sa sosom na bazi kajmaka, odlične domaće kobasice i burgeri. Na istom mesnom tragu, kao jedan od vrhunaca ovdašnje ponude su savršena baby rebarca, baš onakva kakva i treba da budu: sočna i mekana i tako sečena i pripremljena i servirana da je sve što vam ostaje da pripremite salvete i zasučete rukave.

vino_restoran_nedelje_bastino_vinski_magazin_vino_i_fino_image_66_3

Ukupan utisak efektno zaokružuje serviranje na kamenoj ploči, gde su rebarca položena na osvežavajući miks salata, dok sa strane stiže krompir u tegli i pikantni sosovi. Ukoliko ste za nešto lakše forme, preporučujemo piletinu u dve verzija od kojih svaka ima svoj osoben šmek. Atraktivna kombinacija pilećeg filea u primamljivoj korici od badema i lešnika uz wedges krompiriće sa jedne, te Vesuvio piletina sa pestom sa druge strane dokaz su kako i koliko piletina može da bude podloga za maštovite kreacije.

vino_restoran_nedelje_bastino_vinski_magazin_vino_i_fino_image_66_2

U slatkom delu, novitet je odeljak sa palačinkama, u rasponu od očekivanih nutela/plazma/voće kombinacija, pa do zaboravljenih klasika – sa čokoladom, a u delu sa poslasticama makovnjača sa sladoledom od vanile je novi apsolutni favorit. Dakle, kada sve ovo sada znate, onda: znamo šta ćete raditi (i gde jesti) ovog leta...

Požeška 83a

069 228 30 99

a

a

Izvor: Vino i fino