Najbolji restorani u Beogradu: resotran Play sushi! Oseti magiju japanske kuhinje

playsuhi-logo-150

Da se dečački snovi ipak ostvaruju u ovoj i ovakvoj zemlji i da mladi šefovi ipak mogu da otvore svoj restoran, dokaz je novootvoreni sushi bar, iza koga stoji suši posvećenik i zaljubljenik: Uros Radoičić. Lokacija je više nedo prepoznatljiva, na Bulevaru, neposredno do čuvene Madere, a neveliki prostor u kome su se ranije prodavale paste simpatično je transformisan u prijatno mesto na dva nivoa sa neobičnom dekoracijom u vidu isečaka manga stripova kojima su obloženi zidovi, kao i sa pogledom na kuhinju i rad majstora.

susi-popusti-3

Potpuna posvećenost japanskoj kuhinji, poštovanje tradicije u svakom koraku pripreme, a sa druge strane spremnost da se upusti u eksperiment svake vrste, dovodi do i vizuelno i  aromatično sjajnih kombinacija koje stižu pred vas. Ovog puta „uvod“, a zapravo ozbiljno jelo, bio je prolećni novitet na meniju: yakitoba nudle sa piletinom i slatko-kiselim notama, a potom je usledio niz senzacija u sashimi delu od lososa, preko grgeča do tune.

tumblr_o3q3aiPdNc1v9mfa9o1_500

Lucidne rolnice sa tobicom u dve boje, te one sa brancinom i mesom krabe bile su i maštovite i vrlo vrlo ukusne, dok pogled na poširoku ponudu daje povod za ponovne dolaske. Zapravo, ovdašnji je jelovnik, od koga možete napraviti origami dok čekate na vašu kombinaciju, osmišljen da inspiriše i pozove na maštanje shodno afinitetima i željama gosta, a Uroš je tu da uobliči efektnu kombinaciju ukusa, tekstura i boja. Dakle: jedan sasvim maštovito razigrani suši u rasponu od klasičnog do vrlo inovativnog...

Bulevar Kralja Aleksandra 43

062 323 513

a

a

Izvor: Vino i fino