Ovo je baš jeftino! Nova kampanja prodavnice Ikea!

IKEA (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd) je jedan od najvećih svjetskih koncerna koji se bavi prodajom namještaja. Osim namještaja IKEA prodaje i nekretnine, te posjeduje restorane koji se nalaze u IKEA-inim trgovačkim centrima.

 Prva IKEA robna kuća, preuređena u IKEA muzej.
IKEA je osnovana 1943., a osnivač je Ingvar Kamprad. Prvi prodajni centar je otvoren 1958. u Švedskoj. Nedugo nakon toga, centri se otvaraju i u Norveškoj i Danskoj. Sedamdesetih godina 20. stoljeća počela su otvaranja u ostalim dijelovima Europe i svijeta. Do danas IKEA ima 285 trgovina u 37 država svijeta. Najveće tržište IKEA danas ima u Njemačkoj, gdje postoje 43 prodajna centra. IKEA je poznata po pristupačnim cijenama, specifičnom dizajnu i katalogu, koji se godišnje proizvede u 200 milijuna primjeraka.

Godine 1982. osnovana je IKEA zaklada koja se bavi humanitarnom djelatnošću, a 2016. godine u zgradi u kojoj je djelovala prva IKEA robna kuća otvoren je IKEA muzej.

IKEA ima još jednu sjajnu kampanju. Ovog puta stiže iz Saudijske Arabije i ukazuje na to koliko su tačno povoljni njihovi proizvodi.

a

ikea1

a

ikea2_1

a

ikea3

a

ikea4

a

ikea5

a

Sve su osmislili kreativci agencije Memac Ogilvy & Mather, a tu su četiri printa. Genijalno. I stvarno jeftino. Inače i vi ćete moći da se lično uverite u to kada IKEA sledeće godine otvori svoju prvu prodavnicu u Srbiji

a

a

Izvor: Domino magazin