Šta da obučem? Pripremite se za poslovni put

Pre nego što krenete na poslovno putovanje, pored dobrih predloga i ideja, ponesite sa sobom i odgovarajuću garderobu. Vaša odeća ima veliki značaj u neverbalnoj komunikaciji. Sve što imate na sebi daje vašim poslovnim partnerima jasnu poruku i svaka poslovna prilika ima propisani kodeks oblačenja. Predlažemo za žene tri odevne kombinacije za udobno putovanje, dnevne i večernje poslovne sastanke.

 

dress-code-women-what-to-wear-in-the-office

ZA DUGO PUTOVANJE 

Za poslovno putovanje avionom zanimljiv odabir u odnosu na standardne pantalone je haljina sa elastinom, dugih rukava sa interesantnim printom i V-izrazom. Baletanke se odlično uklapaju s njom,  a istovremeno su veoma udobne za putovanje. Uvek za put birajte odeću koja je prijatna za telo i komforna tako da se dobro osećate u njoj.

Pastelni džemperić ili kardigan sa crnom suknjom ili pantalonama je uvek dobra kombinacija i odličan spoj svetlo-tamnih boja. Uz standardne poslovne suknje do kolena ili pantalone ravnih ili uzih nogavica uvek se lepo uklapaju svetlije košulje ili košulje sa printom. Tokom dnevnih sastanaka uvek se krećite na nižim potpeticama.

MCB - Dugo putovanje

 

Da bi bili spremni za večeru sa klijentom, dnevni stajling možete da doradite. Dnevnu košulju zamenite lepršavom viskoznom košuljom ili bluzom sa karnerom postavljenim na sredini. Sa nižih pređite na nešto više  potpetice.

ZA DNEVNE SASTANKE

Veoma zanimljivi komadi u poslovnom stilu za put jesu pantalone sa širim nogavicama, suknje sa nižim strukom i geometrijskim printom, bele košulje, kao i blejzeri asimetrične forme.

MCB - women-meeting

Ovi komadi mogu biti i za dnevne sastanke kao i za veče. Elegantna viskozna bluza sa mašnom ili zanimljivom kragnom,  kao i tašna u animal printu ili cipele jarke boje učiniće da budete istovremeno elegantni i poslovni - dodaje naša sagovornica.

Odmerena poslovna garderoba  ne mora da bude u suprotnosti sa aktuelnim modnim trendovima. Predložena kombinacija prati aktuelne boje, crnu i belu koje su i ove sezone prisutne u predlozima modnih stručnjaka. Na vama je da odaberete da li ćete svoj izgled obogatiti komadima nakita.

POSLOVNA VEČERA

Za večernje poslovne sastanke dobro rešenje su crna, bela i crvena boja.

Uvek možete da se odlučite za elegantni spoj crnih i bež nijansi. Sa crnim pantalonama i crnom košuljom, sa ili bez tufni, nosite crvene ili crne cipele sa potpeticom, torbe u tim bojama, zanimljive narukvice sa printom i dobićete sjajan večernji stajling za večeru s klijentom.

 MCB - Vecera

Ukoliko ne volite potpetice, ravne cipele u kombinaciji sa poslovnom bež tašnom i minđušama sa printom mogu da budu dobro rešenje.

 

Uz ove modne savete na poslovnom putu nećete doživete neprijatna iznenađenja, vaša garderoba biće spremna za svaku priliku.