Ritam Italije u Beogradu - restoran Rustique

unnamed

Na poziciji na kojoj pamtimo restoran Zodiac, na Senjaku, odnedavno je restoran Rustique koji na velika vrata i u punom sjaju na beogradsku gastro scenu postavlja restoran autentične i moderne italijanske kuhinje koji i atmosferom i ambijentom i posebno izborom i kvalitetom jela itekako zavređuje pažnju.

Rustique-ukus-beograda

Ključna figura koja povezuje prethodno i novo ime na istoj adresi je menadžer koga svi (po)znaju kao Lapu, Zoran Lapadatović, čija nepresušna energija i strast prema ugostiteljstvu, stav i šarm, ljubaznost i odlučnost, čine da poseta ovom mestu bude poseban doživljaj. Zasluge za sjajan gastro ugođaj ima i originalna peć na drva i kreativan tim u kuhinji koji je priču fino proširio i malo izvan granica Italije. Famozna fokaća sa maslinovim uljem i ruzmarinom je nezaobilazna u svakom slučaju, a među predjelima nikako ne propustite senzacionalne rolnice sa gamborima, kruškom, gorgonzolom i sušenim paradajzom.

ravioli-ukus-beograda

U glavnom delu, jedna od pomenutih varijacija je apsolutno sjajna ćuretina u korici od vrganja na pireu od leblebija, a iz odeljka Primi piatti ručno pravljene raviole punjene rikotom i spanaćem na puteru i žalfiji pokazuju i dokazuju kako i koliko maštovita kombinacija sastojaka stvara savršenu harmoniju ukusa. Pizze su naravno must, gde šmek dodaje pomenuta peć  kao i gvanćale pančeta, montazio sir i sopresa salama.

Rustique-pizza

Pažnju privlače i Ossobuco, rozbratabna u sosu od guščije džigerice, kao i hobotnica iz peći sa začinskim biljem. Selekcija domaćih poslastica od vanilica, oblandi i urmašica parira tiramisuu, osvežavajućem kolaču sa jabukama i piti od borovnica, a svakako pruža raskošan slatki ugođaj. Uz proširen i sada sasvim „otvoren“ enterijer i sve pomenuto, Rustique ima našu iskrenu i vrlo ozbiljnu preporuku za izuzetan gastro ugođaj.

Vase Pelagića 48a

011 2647674

a

a

Izvor: Vino i fino