Something New and Nice - restoran Sugar and Spice

921446_1757685207799970_8420461997035146444_o

Nakon dve sezone od otvaranja i magične vožnje rolerkosterima slanih i slatkih ukusa u jedinstvenom Sugar and Spice magičnom ambijentu, lucidni tandem koji stoji iza ovog, i ne samo ovog, restorana, Boban i Sem, donekle menja pravac, ali ostaje na istom tragu: zanimljivo, drugačije i svoje. Lokacija je nepromenjena, bivši hotel „Jugoslavija“, „ulična“ strana, nov je slogan „Everything nice“ kao i značajno izmenjen koncept u slanom, uz novitete i u slatkom delu ponude.

big-1417438691-1

Slani segment sada je „konkretniji“, izdašne porcije sa ubedljivim kombinacijama poput one u svinjskim medaljonima sa gorgonzolom i slaninicom uz povrće i pohovani pire krompir ili pak biftek L’oignon sa karamelizovanim lukom. U ribljem delu suvereno vladaju tuna tatar i file lososa na basamati pirinču, a na meniju su i dalje sjajni spikes/ražnjići u omiljenoj kebab verziji koja donosi zanosne arome Istoka, a tu je i grilovani halumi. Velike salate stižu u četiri obilne verzije u rasponu od Imperator, preko kozjeg sira i nudle-bifteka do pasta gorgonzole, a ovaj sasvim novi deo efektno zaokružuju moćan čokoladni sufle sa vanila sosom i grožđicama, te nežni i neobični parfe od cimeta sa čispsom od jabuka i atraktivnim serviranjem uz paljeni cimet.

Nutty_nutela

Totalni novitet je sushi odeljak sa odličnim maki & nigiri klasicima, te poigravanjem u rasponu od volšebnih Ocean roll (tuna, losos, kraba, nori) do fascinantnih Gunkan salmon tatar (losos, suši pirinač, nori, jaje prepelice!) rolnica. Kiselo-ljuta & miso supa, edamame & spring rolls zaokružuju ovaj deo priče, a nekoliko slanih verzija palačinki (u verzijama: pancake, crepe, vafle) su već klasici na ovom mestu. Novina je i da i slane i slatke palačinke od sada možete poručiti u dve veličine (srednja/velika), a u slatkom delu su i dalje omiljeni favoriti (Dark blue sa džemom od šljiva, Nutty nutella, White widow sa belom čokoladom) kao i neke nove zvezde: Mars Attack, Bounty Hunter i Apple crumble.

sugar-and-spice

Jedinstveno mesto, jedinstven enterijer, jedinstven gastro doživljaj... jednostavno: Everything nice in Sugar & Spice...!

Bulevar Nikole Tesle 3

011 40 80 123

a

a

Izvor: Vino i fino