Autentični japanski bistro - Sushi Dream

a

Ne, niste se prevarili. Da, (n)ovo mesto na gastro mapi Beograda itekako ima veze sa prepoznatljivim lancem kafeterija. Ne, ovde nećete popiti omiljenu moku. Ali da, ovde Vas očekuje neobično uzbudljivo krstarenje azijskom kuhinjom gde je sushi samo početak putovanja koje donosi originalne i vrlo kreativne kombinacije ukusa i sastojaka koji ozbiljno pomeraju granice...!

STE_3568.JPG-–-копија-660x440

Dakle: tik do Cofee Dream lokala na početku novobeogradskog bulevara Zorana Đinđića, upravo je otvoren prvi u nizu planiranih Sushi Dream objekata. Sveden dizajn, detalji koji jasno a nenametljivo povezuju dva brenda, galerija na kojoj sedite sa pogledom na sasvim otvorenu kuhinju gde se vidi svaki korak i detalj u pripremi.

STE_3808.JPG-–-копија-1000x500

Meni otvara karta pića koja se skladno nadovezuje na ponudu, u rasponu od selekcije čajeva i sakea, preko sjajnih koktela, bezalkoholni na bazi đumbira bio je pravi, pikantni pogodak, do Asahi piva i malvazije. Potom prava miso supa sa šitaki pečurkama, pa sushi deo koji varira maki u nekoliko vezija, zatim sjajni nigiri sa jadranskim brancinom do sašimija. A onda se ulazi u moderno razigravanje u kome Sexy Freak Wave (losos, krastavac i avokado u hrskavoj korici), te potpuno sjajni T.T.T. - tuna u hrskavoj tempuri sa penom od japanskog majoneza i teriyaki pokazuju kako i koliko i maštovito i ozbiljno je zamišljen ovaj koncept.

2984445685_3e82c17caf_z

U delu Dream Dishes odlične tempure sa svežim bukovačama i šargarepom, atraktivne Ebi & Unagi Roll (sa jeguljom i škampom i čipsom od belog luka) i famozmni specijalitet Takoyaki iz Osake: prženo testo punjeno hobotnicom sa listićima kože tune, autentični japanski „street food“. Vodič kroz ovaj svet svakako je menadžer restorana Zoran Kličković čije posvećenost i strast magično vode kroz svaki detalj ponude sa sve dodatkom svežeg vasabija u soja sos. Za kraj: New York style cheese cake sa Matcha čajem i lemon tart sa japanskim citrusima savršen su lagan izbor. Vrlo uzbudljivo i vrlo ubedljivo i vrlo japanski: nikako ne propustite!

Bul. Zorana Đinđića 4a

011 3110 877

a

a

Izvor: Vino i fino