Tradicija moderno upakovana - restoran Ćirilica

a

Kada vas postojanje jednog sasvim ušuškanog, neobično prijatnog i gastronomski vrlo interesantnog mesta na i dalje hladno-poslovno-uspavanom Novom Beogradu itekako oduševi, sasvim je logično da ga predstavimo na ovim stranicama iako upravo navršava dve godine postojanja. U pitanju je restoran Ćirilica, smešten nadomak novobeogradske Arene, hotela IN i bulevara Zorana Đinđića, a opet na izdvojenoj poziciji koja pruža intiman doživljaj i donosi sasvim posebno iskustvo.

a

cirilica

a

Vrlo prijatan enterijer sa pažljivo osmišljenim detaljima, u povelikom prostoru ostavlja mogućnost da se se lepo osećate bez obzira da li ste na poslovnom ručku ili na proslavi dečijeg rođendana (u sklopu restorana je izdvojena mini-igraonica), u intimnom društvu ili ste pak odabrali ušuškanu baštu na velikom platou ispred.

a

cirilica1

a

Jelovnik je neobično koncipiran tako da imate 30 stavki koje su poređane po slovima azbuke što vas vodi u zanimljivo istraživanje „od A do Š“ u kome ćete recimo losos pronaći pod A, „aromatična salata sa lososom“, a među ostalim slovima originalno i maštovito čitanje kako moderne svetske kuhinje, tako i nacionalnog kulinarskih dometa. Mali detalj koji osvaja na početku su vrući uštipci i vrela lepinja, kao i jedinstvena teleća čorba.

a

cirilica4

a

Gušća od svih drugih, bela i bogata ukusima, sa najboljim komadima teletine, zaista je vrhunsko okrepljenje i gastro doživljaj koji smelo najavljuje niz koji je usledio: bogata salata sa prženom piletinom i dimljenim sirom zaokružena dresingom od nara, zatim iskorak ka Istoku u vidu rižota sa kurkumom, pa više nego ubedljiv povratak na ove prostore kroz gurmansku pljeskavicu na zapečenom somunu sa urnebesom i ljutom papričicom i pikantnu mućkalicu.

a

vino_restoran_nedelje_cirilica_vinski_magazin_vino_i_fino_image_76_m

a

U svakom jelu, savršen balans sastojaka u izdašnim količinama, a sve opet posluženo sa merom i stilom, uz niz „slova“ koja pozivaju na degustaciju. Posebnu preporuku zaslužuju poslastice: fenomenalne palačinke sa vanil kremom i orasima, atraktivna puslica sa kremom i voćem servirana u tegli, te savršen čokoladni sufle poslužen uz višnje i sladoled. Mesto kome ćete se vraćati...ne oklevajte da ga otkrijete...

Antifašističke borbe 23d

066 13 14 15

a

a

Izvor: Vino i fino