Trikovi u Excelu 37. deo – Otkrijte pojedinosti Excel pivot tabele.

  Saznajte kako da vidite pojedinosti koje stoje iza jednog broja u pivot tabeli.

PROBLEM KORISNIKA:

Izgleda da je jedan broj u mojoj pivot tabeli pogrešan. Kompanija Air Canada obično ne kupuje proizvod XYZ a ipak je u izveštaju prikazana s tim proizvodom (Slika 1).

  [caption id="" align="aligncenter" width="467"] Slika 1.[/caption]     [caption id="" align="aligncenter" width="455"] Slika 2.[/caption]   REŠENJE:

Pojedinosti koje stoje iza bilo kog broja u pivot tabeli možete da vidite tako što ćete izabrati taj broj dvostrukim pritiskom na taster miša. Izaberite iznos od 22.804 $ za proizvod XYZ kupca Air Canada. S leve strane aktuelne radne tabele ubaciće se nova radna tabela koja pokazuje sve podatke koji čine taj iznos od 22.804 $ (Slika 2).

NAPOMENA:

Ako izaberete broj u zbirnom redu ili koloni, videćete sve podatke koji sačinjavaju taj broj. Možete čak i da uđete u ćeliju sa ukupnim zbirom da dobijete kopiju svih originalnih podataka.

PAŽNJA:

Svako ovakvo ulaženje u ćelije pravi novu radnu tabelu. Ta nova radna tabela je samo snimak u vremenu onoga od čega se sastojao originalni broj. Ako u takvom izveštaju otkrijete neki pogrešan broj, treba da se vratite na originalne podatke kako biste izvršili ispravku.