Trikovi u Excelu 69. deo – Prilagođene teme koje odgovaraju vizuelnom imidžu kompanije

  Nema razloga da vaša prezentacija ne izgleda dobro.   PROBLEM KORISNIKA: Nema teme koja bi odgovarala bojama naše kompanije.

REŠENJE: Napravite novu temu i snimite je u kompjuter. Zatim je možete podeliti i ostalima u svojoj kompaniji.

 

Da biste napravili prilagođenu temu, primenite sledeće korake:

1.Izaberite jednu od postojećih tema iz padajućeg menija Effects na kartici Page Layout.

2. Otvorite padajući meni Fonts na kartici Page Layout i izaberite opciju Create New Theme Fonts. Izaberite font za naslove i font za tekst. Savet: Ako imate stilizovan logo s nekim posebnim fontom a želite da obezbedite svih 26 slova u sličnom fontu, posetite sajt Chank.com da Vam dizajniraju takav font.

3. Otvorite padajući meni Colors i izaberite opciju Create New Theme Colors. Odredite boje za svetao i taman tekst i šest boja za isticanje detalja (accent colors) za tu temu.

4. Otvorite padajući meni Themes i izaberite opciju Save Current Theme. Dajte temi naziv koji odražava naziv Vaše kompanije.  

REZULTAT: Excel će nuditi tu novu temu u padajućem meniju Themes. Vaše prilagođene teme će se javljati na vrhu padajućeg menija.

Da biste podelili prilagođenu temu s drugima, možete da iskopirate .thmx fajl iz %AppData%\Microsoft\Templates\Document Themes\ u isti folder na drugim kompjuterima.