U vrhu - restoran Na ćošku

a

Ovo je mesto više nego ozbiljne ugostiteljske tradicije, na prominentnoj lokaciji koja pamti prapočetke modernog privatnog ugostiteljstva u prestonici. Iako smešten u jednoj od najprometnijih beogradskih ulica, „Na ćošku“ je upravo usred buke saobraćaja uspeo da stvori neobično prijatno i ušuškano mesto koje vas sasvim izdvaja iz meteža velegrada, a uz to vodi na sasvim osobeno gastro putovanje.

10463984_10152814270873866_5027761526617213050_n

Stalno se menjajući, od enterijera do postavke kuhinje i nazad, ovaj restoran je pratio trendove a ostajao prepoznatljiv i svoj. Tako je i sada sa novim, sasvim svedenim menijem ali na kome itekakao ima šta da se istraži i pronađe, uz dnevnu ponudu koja jednako inspiriše. Osvrt na ono što smo probali upravo pokazuje kako i koliko se na jedan znalački i prefinjen način prožima moderno i tradicionalno: kao uvod creme brule sa foie gras – vrlo maštovito, potom nesvakidašnja francuska riblja supa sa anisom, pa neobična bela palenta sa tarufima.

Grupne_7_of_9_

Iz glavnog dela: skok u Aziju na biftek iz woka, povratak u Evropu uz pastrmku sa vrganjima u sosu od prepečenog putera, pa u Srbiju kroz pljeskavicu od ovčetine sa kiselim mlekom i za kraj, povratak kući na tradicionalne šnenokle po receptu iz davne 1953. Na meniju pažnju privlače i losos na rukoli sa bri sirom i domaći ravioli sa guščijom džigericom, ćevapčići zapečeni sa kajmakom i paprikama, ali i tuna file u kori od bibera i kari sa piletinom u kokosovom mleku, tiramisu za dvoje i čokoladni fondan, dok su među dnevnim izborom irska pita i vijetnamska salata, sotirani gambori na dinji, feti i zelenišu, smuđ na mlincima i tartovi u raznim šarmantnim verzijama.

trout-with-porcini

U par reči: stara škola u novom ruhu u najboljem svetlu...jako dobro i sasvim na mestu.

Beogradska 37

011 3236 470

a

a

Izvor: Vino i fino