CONTROLLERI NA KAFICI - DONCAFA (25.ICV Srbija sastanak)

25. ICV Srbija sastanak je bio organizovan 16.12.2015. u fabrici DONCAFE u Šimanovcima. Domaćin je bio Strauss Adriatic, poznatiji pod brendom DONCAFÉ. Događaju je prisustvovalo 40 controllera Srbije, sa ciljem da podele svoja iskustva u vezi sa izazovima sa kojima se suočavaju kompanije širom sveta, kao posledice trke sa konkurencijom i destabilizacijom najjačih valuta.

BRK_0385

Tema sastanka je bila „Controlleri na kafici“. Organizatori su se potrudili da na najbolji način ugoste controllere i pozvali ih na jutarnju kafu.

BRK_0420

Dragan Radosavljević, finansijski direktor kompanije STRAUSS ADRIATIC, je poželeo dobrodošlicu i zahvalio se prisutnima što su se odazvali pozivu.

[caption id="attachment_16449" align="aligncenter" width="546"]Dobrodošlica Dobrodošlica[/caption]

Na sastanku su govorili:

Sastanak je otvorila Zorica Đorđević, tehnolog u proizvodnji, i predstavila je DONCAFE proizvode.

[caption id="attachment_16450" align="aligncenter" width="546"]Zorica Đorđević, tehnolog u proizvodnji, STRAUSS ADRIATIC Zorica Đorđević, tehnolog u proizvodnji, STRAUSS ADRIATIC[/caption]

Ukratko nas je sprovela kroz vremeplov, način na koji se kafa probijala na svetsko tržište, da bi danas postala piće broj jedan u modernom društvu. Upoznala nas je sa istorijom preduzeća DONCAFÉ Group, razvojem brenda, i pozicioniranjem preduzeća Strauss Adriatic na srpsko tržište, koje je od 2005. vlasnik brendova DONCAFÉ i C Kafa.  Zorica nam je predstavila proizvode kompanije:

  • DONCAFÉ
  • C KAFA
  • ESPRESO KAFA
  [caption id="attachment_16451" align="aligncenter" width="546"]DONCAFE proizvodi DONCAFE proizvodi[/caption]

Nakon prezentacije, domaćini su sproveli učesnike kroz fabriku. Cilj je bio da pokažu put koje svako zrno kafe prolazi, da bi  stiglo do trpeze potrošača. Controlleri su imali priliku da se upoznaju sa procesom:

  • Nabavke
  • Proizvodnje
  • Pakovanja
  • Degustacije
  • Transporta
BRK_0485 BRK_0559 BRK_0505 BRK_0605

Verica Teofilović, finansijski controller, je preuzela mesto govornika.

[caption id="attachment_16440" align="aligncenter" width="546"]BRK_0628 Verica Teofilović, finansijski controller, STRAUSS ADRIATIC[/caption]

Objasnila je cilj kompanije, biti broj jedan. Predstavila nam je izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju zbog dešavanja na domaćem i svetskom tržištu i prezentovala je controlling u Strauss-u.

[caption id="attachment_16452" align="aligncenter" width="546"]Controlling u STRAUSS-u Controlling u STRAUSS-u[/caption]

Sastanak je zatvorio Dragan Radosavljević, finansijski direktor kompanije STRAUSS ADRIATIC.

[caption id="attachment_16441" align="aligncenter" width="546"]BRK_0655 Dragan Radosavljević, finansijski direktor, STRAUSS ADRIATIC[/caption]

Dragan je pozvao prisutne da budu interaktivni. Slikovito je dočarao svoje izlaganje, ukazavši na potrebu za inovacijama.

MCB blog_ICV Srbija_prezentacija Dragan Radosavljević

Biti controller, ne znači samo pomagati menadžmentu, već svim zaposlenima uz podsticanje istraživanja i razvoja. Poruka prezentacije je da dobar controller nikada ne spava.

collage_photocat

Dragan je dobio pohvale prisutnih na odličnom izlaganju, a potom uručio poklone.

BRK_0692

Nakon sastanka je organizovan povratak za Beograd, i nastavljeno je druženje u autobusu.

MCB blog_ICV Srbija_povratak

Ovo je bio ukratko 25. ICV Srbija sastanak. Slike možete pogledati na našoj facebook stranici. Prezentacije možete pogledati na FREE zoni MCB sajta.