Greške koje zaposleni prave žrtvujući se za posao

    Želite povišicu, promaknuće ili neku lijepu riječ od šefa? Donosimo vam listu pogrešaka koje trebate ispraviti ako želite da stvari krenu boljim putem. Vaš poslodavac će znati to cijeniti, a također i vi.  

1403824398produktivnost

Izuzetno je važno da na vreme dolazite na posao. Šefovi vole odgovornost i jutarnju produktivnost iako neki od njih i svesno dopuštaju kašnjenje.

Odmah proveravate E-mail

   

Email_iStock_000004470271Medium_email_computer_ci

  Proveravanje e-maila može biti stresan početak vašeg radnog dana. Nikada ne znate šta vas čeka u inboksu. Savetuje se početak radnog dana sa nekim sigurnijim i opuštenijim zadacima, a e-mail na red dolazi nešto kasnije. Kod pisanja mail-ova: Ograničite e-mailove na pet rečenica. Budite opušteni, ali nemojte narušiti pristojnost.

Sedite za stolom

 

images

Sediti, a ne stojati, nije samo loše za vaše zdravlje, nego bi to mogao biti i razlog manje kreativnosti na poslu. Istraživanja su pokazala da dok stojite, a radite grupni projekat, postajete kreativniji, oduševljeniji i spremniji na saradnju.  

Radite sve odjednom

 

stock-footage-businesswoman-eating-lunch-at-her-desk-in-her-office

Uspešna formula kaže kako se trebate skoncentrisati na jedan zadatak. Mozak može podneti teret, ali rezultati neće biti zadovoljavajući.

Ne vodite dnevnik rada

  Open blank lined notebook Pišite sve ono važno i uspešno što vam se desi. Prisećanje na vaše vlastite pobede biće vam od koristi u narednim angažmanima.

Ne koristite "srećan sat" za razonodu i odmor

  Svako ima svoj način oslobađanja od stresa. Za neke je to sat vremena trčanja, a za neke čaša ( U Srbiji ćemo reći krigla :D )  piva u lokalnoj pivnici. Bili vi osoba koja pije ili ne, to je svakako dobra prilika za upoznavanje novih prijatelja.

Happy-hour-Baltimore

Nemate hobi

Radite nešto što volite, uživajte u hobiju. Na taj način osvežavate se i pripremate za nove radne pobede. Na primer mene opusti kada odigram dobar tiket u kladionici i pratim uživo utakmicu na koju sam se kladio, moju majku opušta pletenje a oca pecanje, pronađite i vi hobi koji će vas opustiti i relaksirati.

Ne uzimate odmor

Koristite odmor jer vi to zaslužujete. Napunite baterije jer kada se vratite na posao, šef će od vas očekivati još veći doprinos. A i baterije se danas brzo troše :)

HOlidays

Ne pravite pauzu

Napravite pauzu za ručak jer na taj način ne samo da ćete se odmoriti nego i pripremiti za ostatak radnog dana. Šoljica kafe takođe će vam dobro doći.

Žrtvujete zdravlje i san

  Naravno, vas na spavanju neće slikati neki magazin tako da slobodno skinite šminku sa lica :D Sleep-girl   Zdrava ishrana, vežbanje i dovoljno sna mnogo su važni za produktivnost radnika. San je za mozak čudesan lek. (Economy.rs, 27. jun 2014.)