Radni sto na podizanje – standard u modernim IT kompanijama

U ovom postu hteo bih da vam pokažem jednu sjajnu stvar koju sam video još pre par godina u Kaliforniji. U kompanijama kao što su Google ili Facebook, svi zaposleni rade na ovim stolovima koji mogu da se podižu i spuštaju, pomoću tastera i elektromotora.

s

sto-na-podizanje

s

Svrha ovog stola je da sprečava probleme sa kičmom koje imaju manje-više svi koji se bave nekim IT poslom, na kojem se puno sedi. Povremeno stajanje tokom rada drastično smanjuje probleme sa kičmom i drži vam raspoloženje za rad tokom celog dana. Na primer, sat vremena radite sedeći, pa pola sata stojeći.

Ja ga koristim već nekoliko meseci i prezadovoljan sam. Osećam se odmorno, ceo dan imam energije, nema onih “padova” kada morate da pijete kafu da biste podigli tonus. Postoji čuvena poslovica “sitting is the new smoking”, u tom smislu ovaj sto je nešto što anulira te štetne efekte sedenja.

Ispod stola se nalaze priključci za struju, u koje možete staviti sve punjače za laptop, mobilni… i posebne rupe na stolu kroz koje se provlače ovi kablovi tako da se ništa od kablova ne vidi, i imate “distraction-free” podlogu za rad (meni je ovo jako bitno, mrzim kad mi je sto prepun kablova).

j

sto

j

Sto možete da poručite u firmi Frogster – ljude poznajem lično, znam ceo proces proizvodnje, i lično vam garantujem da je svaki deo veoma izdržljiv. Primera radi, probali smo da podižemo sto dok na njemu sede dve osobe, i nije bilo nikakvih problema. U svakom slučaju, daju garanciju od tri godine.

Preporučujem ovo za svaku ozbiljnu i neozbiljnu firmu koja se bavi nekim IT-jem.

Pogledajte ovaj klip na kojem sam sto predstavio u praksi:

h

d Izvor: Istok Pavlović