RECENZIJA KNJIGA: BIBLIJA CONTROLLINGA I CONTROLLING PANEL, BOJANA PEJČIĆ, DIREKTOR KONSALTINGA, MENADŽMENT CENTAR BEOGRAD

BIBLIJA CONTROLLINGA

d Biblija controllinga

f

Strastveni zaljubljenici u controlling konačno imaju priliku da ključne pojmove iz controllinga i finansija pronađu na jednom mestu - u knjizi „Biblija controllinga“!

Ova fenomenalna knjiga u sebi objedinjuje preko 300 pojmova u oblasti controllinga i finansija koje jedan poslovan čovek treba da poznaje.

„Biblija controllinga“ na zabavan način, i uz mnogo slika, objašnjava i najsloženije teme, među kojima su:

Sigurni smo da svaki poslovan čovek treba da pročita ovu knjigu, ima je uz sebe i vraća joj se svaki put kada treba da se podseti nekog značajnog pojma.

Ova knjiga osvetljava put uspešnom menadžeru!

h

CONTROLLING PANEL

d Controlling panel

xd

Sigurno ste se mnogo puta zapitali kakva je situacija što se tiče controllinga u Srbiji. Da li su controlleri zaista biznis partneri svojim menadžerima? Da li se kompanije pridržavaju čuvenih deset IGC procesa u controllingu? Koje BI alate koriste controlleri u Srbiji?

Ova i slična pitanja podstakla su nas da napravimo Controlling panel i da sagledamo kakva je „krvna slika“ controllinga u Srbiji. Istraživanje smo sproveli na uzorku od 144 kompanije koje posluju u našoj zemlji. Njima je poslat upitnik koji je sadržao 100 pitanja. Odgovore na pitanja su dali šefovi controllinga, controlleri i finansijski direktori.

Neke od zanimljivosti su:

  •  81% controllera smatra da treba poboljšati interakciju između menadžera i controllera
  •  66% kompanija u Srbiji ima sektor controllinga
  •  54% kompanija nema standarde za izveštavanje
  •  43% kompanija nema BI softver.

Ovo su samo neka od zanimljivih saznanja do kojih smo došli. Na preko sto strana nalazi se mnoštvo zanimljivosti o controllingu sa grafičkim prikazima i kratkim komentarima autora. Uživajte u ovom jedinstvenom izdanju i saznajte sve o krvnoj slici controllinga Srbije.