SOFTVERI I HR

Treći sastanak HRM Kluba održan je u četvrtak, 13. 06. 2019. godine u hotelu Crowne Plaza u Beogradu sa početkom od 17 časova. Tema sastanka je bila: “Softveri i HR.” Sastanak je otvorio Bojan Šćepanović, direktor Menadžment Centra Beograd i osnivač HRM Kluba, kojem je društvo pravio njegov pas Popi. Bojan se najpre zahvalio prisutnima što su se odazvali pozivu, a zatim je pozvao predstavnike firme ADACTA da predstave svoj HR softver - CORNERSTONE. 1401_3. HRM klub Po okončanju prezentacije ovog softvera, Bojan je predstavio paneliste:
  1. Miloš Miljanić, HR direktor, MAD HEAD GAMES
  2. Jelena Stojković, HR operations manager, ATLANTIC GROUP
  3. Vladimir Damnjanović, HR direktor, CONTINENTAL
  4. Zorica Todorović, Direktor sektora za ljudske resurse, MK GROUP
1785_3. HRM klub Moderator panela bio je Miloš Miljanić, HR Direktor, MAD HEAD GAMES, koji je pokrenuo diskusiju u vezi sa HR softverima, koji će HR direktorima pomoći da lakše i bolje obavljaju svoj posao. Zorica Todorović, Direktor sektora za ljudske resurse, MK GROUP se prvo zahvalila Bojanu Šćepanoviću na pozivu, a potom je objasnila kako HR funkcioniše u okviru ove kompanije, koja broji oko 7000 zaposlenih u 75 kompanija i posluje u tri divizije: agro, hotelijerstvo i bankarstvo. Ona je navela da postoji IT Business Solutions, koji je partner SAP-a, pa nije bilo teško da se implementira u HR. Tako da sve kompanije u okviru MK GROUP-e koriste SAP kao osnovnu bazu podataka. 1504_3. HRM klub Nakon Zorice, reč je dobila Jelena Stojković, HR operations manager, ATLANTIC GROUP, koja je podsetila na brendove koji se nalaze u sklopu ATLANTIC GROUP-e, a to su Soko Štark, Cedevita, Argeta i Grand prom (Grand kafa). Zatim je napomenula da kompanija broji oko 2000 zaposlenih, kao i da su vrlo brzo prevazišli Excel, pa sada koriste HR sistem – HR net. Jelena je dodala da su u toku prethodnih godina uspeli da povežu sve kompanije u jedinstvenu bazu, tako da sada nemaju problema oko transfera podataka, kao i da poseduju pouzdanu i jedinstvenu bazu. 1536_3. HRM klub Nakon što su dame završile svoja uvodna izlaganja, red je bio da Vladimir Damnjanović, HR direktor, CONTINENTAL otkrije prisutnima kako HR softveri funkcionišu u njegovoj kompaniji. Naime, Vladimir je na početku rekao da CONTINENTAL u Srbiji zapošljava 1600 ljudi, kao i da za Srbiju njegova kompanija ima centralizovane HR operacije, odnosno da se svi transakcioni poslovi obavljaju na jednom mestu. Naveo je tri osnovna softvera koji se koriste, a to su:
  1. SAP
  2. SF
  3. Keneksa
1671_3. HRM klub Miloš Miljanić je potom pitao Zoricu da objasni kako joj je softver pomogao tokom karijere, gde je ona odgovorila da je takvih primera bilo mnogo. Takođe je dodala da su u trenutku kada je ona počinjala da radi u HR-u, merilo uspeha bili papir i olovka, a da je sada to SF, gde se sve nalazi na jednom mestu, sve je jednostavnije i ono najvažnije – dobilo se znatno na uštedi vremena. Potom je Jelena rekla da je implementacija softvera sa sobom povlačila i određene mane, ali da su one ništa naspram onoga što je krajnji rezultat – zadovoljstvo svih zaposlenih. Vladimir je dodao da je softver u HR-u neophodan, jer se digitalizacija nalazi svuda. Nakon uvodnih izlaganja naših panelista, kompanija DATALAB je učesnicima predstavila svoj HR softver – PANTHEON. 1738_3. HRM klub Usledila je i prezentacija kompanije GOPRO, koja je učesnicima predstavila svoj softver za HR – MICROSOFT. 1939_3. HRM klub Nakon prezentacije usledio je nastavak panela, gde su učesnici mogli da postavljaju potpitanja našim panelistima. Na samom kraju se Bojan Šćepanović zahvalio svim učesnicima na prisustvu i poželeo im sreću i uspeh u radu.