Zvezda je rođena - izašao je prvi broj Controlling magazina!

 

Ljubav je pokretač svega u životu. Ona nas podstiče da budemo bolji i da pomeramo granice. Tako je i nas, velike zaljubljenike u controlling, podstakla da pomerimo granice kreativnosti i da konstantno širimo controlling viziju. Stoga vam sa ponosom predstavljamo naš prvenac – Controlling magazin.

 
[caption id="" align="aligncenter" width="640"]Controlling magazin Controlling magazin[/caption]
 

Controlling magazin je namenjen profesionalcima u controllingu i finansijama. Magazin je luksuzan, izlazi 4 puta godišnje i distribuira se direktno. U prvom broju smo vam pripremili mnogo zanimljivih tema.

Na naslovnoj strani Controlling magazina je gospodin Andreas Graf, finansijski direktor kompanije Vip mobile Srbija. Andreas je u ekskluzivnom intervjuu podelio svoja iskustva sa nama. Ispričao nam je kako je organizovan sektor controllinga u Vip-u. Takođe, govorio je o svojim razmišljanjima o menadžerima i controllerima, kao i šta po njemu znači biti dobar controller.

Pored intervjua, u Controlling magazinu možete pročitati zanimljive tekstove iz oblasti controllinga i finansija. Autori tekstova rade u najvećim kompanijama u Srbiji (LOREAL, Neoplanta, Telekom Srbija, Grand kafa, Dr.Oetker) i prenose vam svoja praktična iskustva. Imaćete priliku da čitate o:

  • Activity based costing-u
  • Trendovima u controlling-u
  • Centralizovanom i decentralizovanom controllingu
  • Controllingu u velikim sistemima
  • Excel trikovima
  • Analizi varijansi itd.
[caption id="" align="aligncenter" width="685"]Analiza varijansi Analiza varijansi[/caption]

2.ICV Kongresu controllera Srbije smo posvetili posebnu pažnju i na nekoliko strana dali detaljan prikaz ovog spektakularnog događaja na kom se okupilo 300 controllera i finansijskih direktora. Specijalan gost 2.ICV Kongresa, gospodin Bjarte Bogsnes, u intervjuu za Controlling magazin je podelio sa nama svoja razmišljanja o razvoju controllinga.

 
[caption id="" align="aligncenter" width="640"]2.ICV Kongres controllera Srbije 2.ICV Kongres controllera Srbije[/caption]
 

U prvom broju Controlling magazina predstavljamo vam dve divne dame. Tatjana Lukić, regionalni direktor prodaje u kompaniji Microsoft i Nađa Kovačević, direktor marketinga kompanije Delta Motors, vrlo rado su ispričale svoje priče.

 
[caption id="" align="aligncenter" width="686"]Tatjana Lukić, regionalni direktor prodaje, Microsoft Tatjana Lukić, regionalni direktor prodaje, Microsoft[/caption]
 

Tatjana nam je pored priče o Microsoft-u i izazova sa kojima se suočava kao regionalni direktor prodaje, ispričala i koje je njeno viđenje uspešne poslovne žene, kao i šta je recept za postizanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života. Takođe, otkrila nam je tajnu kako je organizovan controlling u kompaniji Microsoft.

 
[caption id="" align="aligncenter" width="559"]Nađa Kovačević, direktor marketinga, Delta Motors Nađa Kovačević, direktor marketinga, Delta Motors[/caption]

Nađa Kovačević, direktor marketinga kompanije Delta Motors, ispričala nam je o razvoju svoje karijere kao i o izazovima sa kojima se suočava na ovoj poziciji.

 

Za one koji vole da putuju i uživaju u dobrom vinu, pripremili smo poseban dodatak. Otkrijte šta sve možete u Provansi za sedam dana i u čemu je tajna vinarije Radovanović.

 
[caption id="" align="aligncenter" width="640"]Controlling na pauzi Controlling na pauzi[/caption]
 

Pretplata na Controlling magazin iznosi 99 EUR. Svi zainteresovani za besplatan primerak prvog broja, mogu nam se javiti na e-mail: mcb@eunet.rs ili na telefon 063 7004 518.

Drugi broj Controlling magazina izlazi 1.12.2014. Pripremamo vam mnogo iznenađenja.

Autor teksta je Bojana Pejčić, konsultant, MCB Menadžment Centar Beograd.