HR direktori u ulozi CEO (Board game S-O-F)

U hotelu Holiday Inn u Beogradu je 07.11.2016. održan sastanak Top 20 HR kojem su prisustvovali HR direktori iz renomiranih srpskih kompanija. Povod okupljanja je bio predstavljanje novog dvodnevnog treninga u okviru Menadžment Centra Beograd - Board game (S-O-F).

BRK_2298

Trening je otvorio Bojan Šćepanović, predsednik ICV Srbija i direktor Menadžment Centra Beograd. Bojan je istakao da je trening namenjen svima koji žele da razumeju vezu između tri ključne funkcije kompanije: strategije, operacija i finansija. Polaznici vode svoje kompanije tokom 5 godina i donose odluke kao CEO (proizvodi, tržišta, CAPEX, proizvodnja, zaduženost...).

boki

Nakon uvoda u ovu izuzetno zanimljivu “igru”, Bojan je polaznike podelio u pet grupa, čiji je prvi zadatak bio osmišljavanje naziva svojih kompanija i podela uloga u timu.

Tako su nazivi kompanija bili sledeći:

  • Topalovići
  • Sofy
  • Smoor
  • Go Pro
  • Fenix
Timovi

Polaznici tokom igre donose strateške, operativne i finansijske odluke kao što to rade CEO, CFO i direktori proizvodnje u svakodnevnom životu. Polaznici tako donose odluke o nabavci materijala, izgradnji fabrike, tržištu koje žele da pokriju, razvoju novog proizvoda i slično. Na taj način ova igra predstavlja odličnu simulaciju kako odluke jednog sektora utiču na druge u kompaniji i sa kojim se sve izazovima rukovodioci mogu susresti.

Polaznici igra

Na kraju pete godine, predstavnici kompanija su imali kratku prezentaciju gde su ostalim firmama (konkurentima) navodili razloge zašto bi trebalo ulagati u njihovu kompaniju. Tim koji je na kraju igre ostvario najbolji rezultat, nagrađen je besplatnom obukom Board game S-O-F u Menadžment Centru Beograd.

Pauza

Zahvaljujemo se još jednom svima koji su prihvatili poziv da se tokom ova dva dana druže sa nama. Uz Board game S-O-F donošenje odluka je lakše, a i zabavnije. Vidimo se uskoro na treningu.