Savremeni menadžeri prave heroje

Menadžment Centar Beograd je 17.03.2016. u hotelu Falkensteiner u saradnji sa AHK Srbija organizovao sastanak pod nazivom – Savremeni menadžer. Sastanku je prisustvovalo oko 50 menadžera iz različitih oblasti.

BRK_4864

Sastanak je otvorila Doris Danilović, koordinator AHK Srbija. Doris se zahvalila prisutnima što su se odazvali pozivu u velikom broju i najavila Mariju Švigir. BRK_4748 BRK_4759 Marija je najpre predstavila prisutne članove MCB tima i upoznala nas sa temom, a potom je usledio speed neteworking. collage_photocat1 Nakon upoznavanja Marija nam je objasnila sa kakvim se sve izazovima savremeni menadžeri suočavaju. Prisutni su potom podeljeni u grupe i svaka grupa imala zadatak da navede koje karakteristike bi savremeni menadžer trebalo da poseduje. collage_photocat2 Došli smo do zaključka da su karakteristike koje savremeni menadžer treba da ima:
  • ljubav
  • empatija,
  • fleksibilnost,
  • energičnost
  • profesionalizam
  • da bude kulturan... i
  • ...da postoji.

Menadžeri su, takođe na svojoj koži mogli da osete koliko je značajna vizualizacija ciljeva.

collage_photocat3

Nakon toga, usledila je zaslužena pauza za kaficu i druženje.

BRK_4975

BRK_5015

BRK_4986

Najzanimljiviji deo sastanka usledio je posle pauze. Prisutni su ponovo podeljeni u grupe, ali ovoga puta imali su daleko zanimljivije zadatke: da odluče koga bi spasili nakon avionske nesreće, da deaktiviraju bombu... Zadaci su bili veoma zanimljivi i zahtevali su timski rad, a učesnici su na kraju uspeli da se izbore sa njima.

collage_photocat4

collage_photocat5

collage_photocat6

collage_photocat8

Kapiteni timova su sa prisutnima ispričali sa kojim izazovima su se susretali tokom zadataka i koliko su zadaci imali dodirnih tačaka sa situacijama sa kojima se svakodnevno susreću.

BRK_5239

Marija je potom objasnila koji tipovi zaposlenih postoje i koji stil vođenja treba primenjivati kada sa njima sarađujemo kako bi i menadžeri i zaposleni bili zadovoljni. Zaključili smo da je zadatak savremenog menadžera da zaposlene navodi do uspeha – da od njih stvara heroje.

BRK_5234

Na kraju su podeljeni simbolični pokloni, a Marija se prisutnima zahvalila na aktivnom učešću i dobroj atmosferi koja je vladala sve vreme.

Materijal sa sastanka: