EFIKASNI BEZ SUVIŠNOG KRETANJA- Kaizen
Postojanje suvišnih pokreta je neminovno, ali otvara ogroman prostor za poboljšanje.
Gubici izazvani suvišnim pokretima obuhvataju svako pomeranje ljudi koje ne dodaje vrednost proizvodu. Postoji mnogo primera suvišnih pokreta: uzimanje alata ili sirovina, traženje predmeta koji nisu na mestu na kom treba da budu, traženje predmeta kojima nije dodeljeno trajno mesto odlaganja, podizanje predmeta sa zemlje i dr.
Šta uzrokuje suvišne pokrete:
- Loše dizajnirani procesi često vode do suvišnih pokreta zato što pri dizajniranju operator nije uzet u obzir,
- Nedostatak standardizovanih procedura u radu vodi do suvišnih pokreta zato što se posao nikad ne obavlja isto,
- Loš raspored u proizvodnoj oblasti je ogromni uzrok nastanka suvišnih pokreta. Najjednostavniji primer za ovu situaciju je loše pozicioniranje štampača u kancelariji. Evidentno je da se suvišni pokreti u ovom slučaju ispoljavaju kroz hodanje svih zaposlenih kako bi došli do štampača,
- Neorganizovanost i gužva imaju veoma veliki uticaj na pojavu svih tipova gubitaka, a naročito gubitaka koji nastaju zbog suvišnih pokreta.
- Najpoznatiji alat koji se može primeniti je 5S. Ovaj alat je alat za organizaciju radnog prostora,
- Dijagram posmatranja vremena nam omogućava dokumentovanje detaljnih koraka posmatranog procesa. Pri izradi ovog dijagrama otvara se mogućnost uočavanja suvišnih pokreta kako bi se isti eliminisali,
- Analiza toka rada je metoda koja se drugačije naziva i Spaghetti diagram. Ova metoda se zasniva na crtežu svakog pokreta uključenog u izvršavanje određenog procesa.
- Prvi korak zahteva uklanjanje svih predmeta koji nam nisu potrebni,
- Drugi korak predstavlja donošenje svih predmeta koji su nam potrebni (alati, materijali...) blizu operatora,
- Treći korak se odnosi na upotrebu obe ruke u radu uvek kada je to izvodljivo,
- Četvrti se bazira na pojednostavljivanju načina izvođenja posla, drugim rečima, smanjiti broj napravljenih pokreta,
- U petom koraku se mora obratiti pažnja na bezbednost i ergonomiju.